Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum să îţi planifici nunta pentru ca totul să fie perfect

Cum să îţi planifici nunta pentru ca totul să fie perfect

Nunta ta va fi probabil cea mai mare petrecere pe care o vei organiza vreodată. Planificarea unei nunţi pas cu pas poate fi un proces descurajator la început. Indiferent dacă nunta ta va avea loc peste un an sau doar peste câteva luni, este important să te concentrezi asupra sarcinior pe rând, pentru a nu te simţi copleşită. Dacă eşti în criză de timp, poţi împărţi aceste responsabilităţi cu familia şi prietenii. Cu siguranţă ei vor fi încântaţi să te ajute, în timp ce navighezi prin acest proces. Dacă paşii pentru planificarea nunţii ţi se par greu de parcurs, iată o listă care te poate ajuta că ziua cea mare să fie un succes.

Stabileşte un buget

Când încerci să planifici o nuntă, primul pas pe care trebuie să-l faci este să stabileşti un buget. Poate că nu este cea mai distractivă a procesului, dar este o sarcină care trebuie îndeplinită încă de la început. Nu este foarte plăcut să te îndrăgosteşti de o locaţie, o rochie sau de o formaţie, şi să-ţi dai seama că nu ai bugetul necesar pentru toate acestea. Deci, alături de părinţi şi viitorul soţ, fă o listă cu suma pe care o poţi aloca fiecărui serviciu, şi stabileşte întregul buget pentru nuntă.

Găseşte surse de inspiraţie

Una dintre cele mai distractive părţi ale planificării unei nunţi pas cu pas, este găsirea surselor de inspiraţie. Gândeşte-te cum vrei să arate nunta ta. Vrei o atmosferă super clasică şi formală? Sau poate un eveniment mai relaxat şi mai rustic? Alegerea este a ta, dar este o idee bună să începi să consulţi diverse site-uri pentru a vedea scheme de culori, idei de decor şi multe altele. Este ideal să începi acest proces mai devreme, şi să pui în aplicare fiecare temă după ce stabileşti data nunţii şi alegi locaţia.

Lista cu invitaţi

Deşi nu trebuie să ai o listă finală a invitaţilor încă de la început, atunci când planifici o nuntă pas cu pas, este important să ai un număr estimat de invitaţi. Există o mare diferenţă între o nuntă de 50 de persoane şi o nuntă de 300 de persoane, mai ales când vine vorba de locaţie. Deci, înainte de a alege restaurantul, încearcă să afli câţi invitaţi vei avea. Când eşti la acest capitol, poţi alege şi persoanele care vor sta lângă tine în cea mai importantă zi din viaţa ta. Deci, alege naşii, domnişoarele de onoare, cavalerii, şi toate persoanele importante pentru tine, şi roagă-i să te ajute să stabileşti numărul de invitaţi.

Alegerea unui fotograf şi videograf de nuntă

Acum, că ai un buget stabilit, un număr estimat de invitaţi şi locaţia pentru nuntă, ai toate informaţiile de care ai nevoie pentru a alege un videograf de nuntă . Fotografiile de nuntă sunt una dintre cele mai mari investiţii pe care le vei face în ziua nunţii. Deci, este important să alegi un videograf de nunta a cărui muncă o iubeşti acum, şi pe care o vei adora în anii următori. Fotografiile, clipul nunţii şi filmările, sunt printre puţinele lucruri care te vor ajuta să-ţi aminteşti de ziua cea mare. Comunicarea cu fotograful si videograful înainte de nunta este foarte importantă, deci trebuie să te asiguri că acesta îţi cunoaşte planul nunţii, pentru a captura cele mai importante momente şi persoane din viaţa ta. Aşadar, pentru că totul să fie perfect, trebuie să alegi persoanele potrivite pentru video nuntă .

Alegerea formaţiei

Angajarea unei formaţii pentru ziua ta specială este o parte esenţială a procesului de planificare, şi cu siguranţă vrei să faci alegerea perfectă. Muzica da tonul petrecerii tale, da energie invitaţilor, şi poate face diferenţa între o nuntă banală şi una perfectă. Ar fi ideal să poţi asculta formaţia live, înainte de a confirma rezervarea, pentru a te asigura că nu sună bine doar pe înregistrările din studio, sau în videoclipuri.

Rochia de mireasă

Ar fi ideal să începi să cauţi rochia de mireasă, cu cel puţin 6 luni înainte de nuntă. Un producător are nevoie de foarte mult timp pentru a face o rochie, şi pentru a o modifica ulterior. În plus, dacă este vorba despre o rochie elaborată, realizarea acesteia poate dura mai mult. Dacă îţi doreşti să arăţi impecabil la nuntă perfectă pe care ai planificat-o, atunci acest detaliu important nu trebuie lăsat pe ultima sută de metri.

 

 

Sursă: agenția SeoPower

Sursă foto: Andrei Dede

Comments

comments

Lasă un răspuns