Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum sa ramai calma in situatii stresante

Cum sa ramai calma in situatii stresante

Identifică sursa stresului

Inima ți-a luat-o razna pentru că timpul se scurge prea repede și nu vei reuși să termini pregătirile la timp sau din cauză că sora ta este critică în permanență? Află ce te supără cu adevărat.

Cântărește opțiunile

Fă un pas înapoi și privește întreaga situație din altă perspectivă, pentru a putea veni cu soluții realiste. Încearcă să gândești obiectiv și caută să afli care sunt cele mai bune soluții de a elimina sursa stresului.

[*Nunta si stresul organizarii ei*][1]

Ia atitudine

Să te stresezi nu este o soluție. Dacă stai și îți faci griji nu vei rezolva nimic, așa că trebuie să îți înfrunți temerile, oricare ar fi ele și oricare ar fi consecințele. Nu poți să stai și să aștepți ca problemele, reale sau imaginare, să se rezolve de la sine.

Este posibil să ajungi la concluzia că temerile tale nu erau reale și poate că vei ajunge să te amuzi de una singură că te-ai lăsat influențată de niște păreri.

Pune totul pe hârtie

Dacă nu reușești să faci lumină în această situație, cea mai sigură metodă este să îți notezi tot ce simți într-un jurnal pe care să îl recitești mai târziu. Acest exercițiu își va arăta că multe dintre temerile tale și surse importante de stres, nu sunt reale.

[*Metode anti-stres inainte de nunta*][2]

Fă totul în pași mărunți

Știu că vrei ca stresul să dispară imediat, însă este aproape imposibil. Chiar și atunci când problemele sunt închipuite este greu să îți dai seama de asta. Dacă abordezi situația cu răbdare, deși tocmai de ea nu dispui, vei reuși să elimini sursa stresului și să fii calmă.

Pune o barieră mentală

Sunt situații pe care nu le poți controla, dar care te afectează. Rezolvi ceva dacă te stresezi? Nimic, și totuși, o faci. Învață să pui o barieră între starea ta de spirit și sursa stresului, pe care se pare că nu o poți rezolva.

Învață să respiri corect, să meditezi sau să te îndepărtezi fizic de stres.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/nunta-si-stresul-organizarii-ei
[2]: https://www.miresici.ro/articole/metode-anti-stres-inainte-de-nunta

Comments

comments

Lasă un răspuns