Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum sa te feresti de superstitiile rele la nunta

Cum sa te feresti de superstitiile rele la nunta

Iată cum și ce să faci când ți se spune că orice pas strâmb înseamnă alarmă maximă.

CE TREBUIE SĂ ȘTII ÎNAINTE DE NUNTĂ

Responsabile cu superstițiile sunt babele – cele care știu mersul lucrurilor și trebuie să se asigure că totul se desfășoară conform planului. Gurile rele le identifică, de regulă, în persoana soacrei, sau a unei mătuși mai sucite, duse prea des la biserică. Ele sunt cele care vor insista – uneori atingând culmi ale disperării – ca lucrurile să se facă fix într-un anumit fel și nu altfel.

Cumva, au dreptate: ziua nunții – la care ne gândim cu plăcere toată viața – trebuie să fie perfectă. Nunta ajunge să fie un act teribil de ceremonios, desfășurat după un ritm bine stabilit. De aici, emoțiile și stresul de „a nu uita ceva” și „de a nu sări etapele”. Şi primul lucru pe care trebuie să-l ştii ca să supravieţuieşti sunt ferestrele calendaristice în care îți poți organiza nunta, fără teamă de represalii.

Ai spart o oglindă? Felicitări! Vei avea 7 ani de ghinion. Evită să faci nunți în intervalul acesta. Şi poate e bine ca de acum înainte să te oglindeşti numai în suprafeţe metalice lustruite.

Nu se fac nunți în post. Logic, postul implică abstinența.

Nu se fac nunți în luna mai. Explicația babelor: nu e bine, pentru că te „mai” măriți o dată. Explicația noastră: pentru că nunta se va risipi precum puful ăla de la plopi, care-ți intră în nări, în ochișori, în… peste tot.

Nu se fac nunți marțea și vinerea. Marțea e o zi dominată de Marte (adică de „el”), iar vinerea e sub influența lui „Venus” (adică a „ei”). Sfatul nostru: încearcă într-o vineri, deși nu băgăm mâna în foc. Pentru mai multă siguranță, calcă-l pe pantof la biserică, în timpul dansului Isaiei. Se zice că o să stea „sub papuc” toată viața. Dacă te calcă el primul, ai grijă, după cununie, să ieși tu prima din biserică. Aaa, şi poţi oricând să te măriţi sâmbăta sau duminica.

Căsătoria nu trebuie să pice în ziua de naștere a mireului sau a miresei. Aduce ghinion, cică. În realitate, ziua nunții trebuie să fie a „amândurora” și să nu fie confundată doar cu aniversarea unuia dintre voi.

Căsătoria nu trebuie să se facă după asfințit. Fireşte, dacă nu vrei să-ţi moară de foame nuntaşii.

În ajunul nunții este interzis să-ți vezi soțul după miezul nopții. Și să dormiți împreună înaintea nunții. Ce se întâmplă dacă încălcați consemnul ? Simplu: muriți. Cu babele nu-i de glumit.

Verificați dacă nașa e însărcinată. Dacă e, renunțați urgent la ea. Explicația babelor: darul spiritual pe care vi-l face vouă „îl ia de la copil”. Concluzia: va fi o căsnicie grea. Explicația noastră: dacă nașa e însărcinată, după nuntă va trebui să vă obișnuiți cu ideea că va fi mai mult ocupată cu creșterea copilului.

Uită-te în părul mirelui. Câte vârtejuri are, de-atâta ori se va mai căsători. Pentru siguranță, propune-i să se tundă periuță, pentru tot restul vieții.

Nu e bine ca doi frați să se căsătorească în același an. Dacă numele familiei tale nu este Kardashian, e și normal: cine are bani să organizeze două nunți mari în același an?!

Comments

comments

Lasă un răspuns