Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum scapi de durerile de spate

Cum scapi de durerile de spate

Modificarea centrului de greutate şi presiunea asupra coloanei provoacă dureri încă din timpul sarcinii. Iar după ce naşti, lucrurile se pot înrăutăţi, imediat sau la câteva săptămâni, dat fiind că nu e lucru uşor să alăptezi şi să ridici zi şi noapte bebeluşul în braţe. 

Ce-i de făcut

Unele mămici abia mai pot să se aplece sau să se odihnească noaptea din cauza durerilor intense.

Medicamente pentru durere nu poţi lua câtă vreme alăptezi, dar ai la îndemână alte câteva tehnici care îţi pot uşura simptomele:

  • Fă-ţi un obicei din a-ţi controla postura şi stai tot timpul dreaptă. Mai greu este până te obişnuieşti…
  • O minge medicinală poate fi de real ajutor. Dacă reuşeşti să faci rost de una, foloseşte-o zilnic! Este un adevărat balsam pentru coloană.
  • Roagă-l pe soţul tău să te maseze în zona dureroasă în fiecare zi, timp de cel puţin 15 minute. Ai voie să foloseşti unguente pe bază de plante sau venin de albine, dar cel mai bine este să consulţi un medic. Rezultatele trebuie să apară după câteva zile.
  • Excesul de greutate contribuie la amplificarea durerilor de spate. Este important să mănânci sănătos şi să începi să faci exerciţii simple, bune şi pentru coloană, şi pentru tonusul fizic. 
  • Dacă nu scapi de durerile cumplite orice-ai face, mergi la medic pentru un control amănunţit.

Şi terapiile alternative pot fi o soluţie. Masajul făcut de către specialist şi câteva şedinţe de fizioterapie te pot ajuta să te simţi ca nouă în doar câteva săptămâni.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns