Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum schimba copiii viata de cuplu

Cum schimba copiii viata de cuplu

Multe cupluri se simt pregatite sa aiba un copil, dar ezita de teama ca lucrurile sa nu se schimbe intre ei, pe plan emotional si mai ales sexual. Adevarul pe care nimeni nu prea vrea sa-l auda este ca, intr-adevar, relatia dinte un el si o ea se schimba atunci cand un micut apare in viata de cuplu.

Pe de o parte, parerea generala este ca educarea si cresterea unui copil duce la reducerea satisfactiei conjugale, in sensul ca partenerii au mai putin timp si energie sa se ocupe la fel ca inainte de indeplinirea nevoilor lor sexuale. Pe de alta parte insa, sunt multe cuplurile care sustin ca nasterea unui copil este cel mai bun lucru care li s-a intamplat.

E in firea lucrurilor: un copil aduce schimbari in orice relatie. Daca pana acum, fiecare partener era centrul universului celuilalt si isi oferea numai lui intreaga afectiune, nasterea unui bebelus complica brusc lucrurile. Este o noua fiinta care are nevoie de ingrijire si afectiune zilnica si in doze mai mari decat ai oferit pana acum.

Ambii parteneri vor simti uneori nevoia de mai multa atentie, de mai multa relaxare si liniste, dar odata ce au decis sa-si schimbe viata impreuna pentru a deveni parinti, vor descoperi ca toate aceste schimbari nu fac decat sa-i apropie mai mult decat si-au imaginat vreodata.

Si in ceea ce priveste sexul, lucrurile se vor complica. Proaspatii parinti trebuie sa faca eforturi pentru a-si imparti timpul intre serviciu, cresterea copilului si indeplinirea sarcinilor conjugale. Poate o sa ai nevoie de putina imaginatie pentru a-ti vedea iubitul care acum schimba scutece la fel de sexy ca inainte, sau poate ca tocmai asta o sa te incite la culme…

Cert este ca momentele de intimitate vor fi mai pretuite ca niciodata, tocmai pentru ca sunt mai rare si mai greu de initiat.

Comments

comments

Lasă un răspuns