Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum se curăță frigiderul. Strategie în 7 pași

Cum se curăță frigiderul. Strategie în 7 pași

În urmă cu ceva timp, îţi arătăm cum păstrezi alimentele în frigider. Dar, o bună organizare nu este suficientă.

Învață cum se curăță frigiderul în câțiva pași simpli. Nu de alta, dar frigiderul are, adeseori, parte de un tratament „chinuitor”: este supus supra-aglomerării cu alimente, petelor de lichide, sosuri, diverselor mirosuri. Ţinând cont că este vorba de unul dintre componentele esenţiale ale bucătăriei, care nu se odihneşte niciodată, fiecare gospodină trebuie să ştie cum se curăţă frigiderul corect şi eficient

Cum se curăță frigiderul pas cu pas

  • Pasul 1. Verifică toate produsele din frigider şi aruncă-le pe cele vechi/ expirate care au fost uitate.
  • Pasul 2. Când scoţi produsele din frigider, grupează-le pe categorii pentru a le aşeza mai uşor înapoi. Pune-le într-o ladă frigorifică sau la loc răcoros pentru a se menţine reci.
  • Pasul 3. Scoate sertarele şi rafturile. Spală-le cu un burete înmuiat într-o soluţie de apă călduţă şi detergent de vase. Nu folosi apă fierbinte pentru a curăţa elementele frigiderului sau rafturile de sticlă pentru că se pot crăpa din cauza diferenţei de temperatură. Clăteşte-le cu apă curată, limpede, şi lasă-le la uscat.
  • Pasul 4. Curăță frigiderul în interior şi asigură-te că ajungi în toate colţurile. Pentru locurile greu accesibile poţi folosi o periuţă de dinţi. Curăţă cu o soluţie preparată din bicarbonat de sodiu şi apă. Sterge apoi cu o cârpă umedă şi, la final, cu un prosop de bucătărie uscat, care absoarbe bine. Aceasta metodă este eco, nu lasă mirosuri de chimicale, curăţă şi, în acelaşi timp, îndepartează mirosul neplăcut din frigider. Pasta de dinţi este eficientă pentru pete dificile.
  • Pasul 5. Şterge cu o cârpă uscată sertarele şi rafturile şi aşază-le la loc.
  • Pasul 6. Înainte de a aşeza borcanele, sticlele şi celelalte recipente în frigider, şterge-le cu o cârpă curată deoarece în contact cu aerul cald de afară fac condens.
  • Pasul 7. După ce ai terminat, şterge exteriorul frigiderului cu o cârpă umedă. Şterge imediat cu prosoape din hârtie.

Atenţie!

  • Îndepărtează pe loc petele sau resturile de sos, dulceaţă etc care pot să-ţi cadă în frigider, înainte ca acestea sa se întărească.
  • Pune puţină cafea în frigider pentru a nu îndepărta mirosul neplăcut.
  • Atenţie sporită la zona mânerului, care poate avea mai multe pete sau chiar porţiuni grase şi lipicioase.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns