Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum se prepară oul fiert perfect? Diferența, pe minute

Cum se prepară oul fiert perfect? Diferența, pe minute

În funcţie de consistenţa pe care o doreşti pentru gălbenuş, laşi ouăle mai mult sau mai puţin.

Acoperă ouăle cu apă rece, adu apa la temperatura de fierbere (trebuie să fiarbă cu clăbuci, apoi opreşte focul şi pune un capac peste cratiţă. Lasă ouăle să se facă în apa clocotită, fără foc.

Iată ce sfaturi au cei la TheKitchn.com

Cum se prepară oul fiert perfect?

Depinde cât timp laşi oul în apa fierbinte:

  • 3 minute – pentru ouă care curg, iar albuşul este foarte moale.
  • 4 minute – pentru ouă fierte moi, la care găbenuşul curge uşor
  • 6 minute – pentru ouă, încă moi, dar cu consistenţă de budincă
  • 10 minute – pentru ouă fierte tari, cu gălbenus uşor cremos
  • 15 minute – pentru ouă fierte tari, cu gălbenuşul tare
  • După ce timpul a expirat, scoate ouăle cu o lingură şi ciocăneşte uşor coaja pentru a se crăpa în câteva locuri.
  • Aşază ouăle într-un bol cu apă foarte rece şi lasă-le pentru cel puţin un minut.
  • Ultimul pas este să le cojeşti şi să le serveşti.

Și uite așa ai aflat cum se prepară oul fiert perfect 🙂

Citeşte şi Delicioase ochiuri in rochite rosii si omleta cu spanac

Bine de ştiut

Ouăle proaspete se vor curăţa întodeauna mai greu, iar albuşul nu va fi rămâne neted. Dacă trebuie să aibă una spect frumos, cumpără ouăle cu o săptămâna înainte de a le prepra şi ţine-le în frigider până la utilizare.

Oul fiert tare nu trebuie să aibă zone verzui, iar gălbenuşul nu trebuie să se fărâmiţeze, ci, dimpotrivă, să fie cremos.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns