Esti aici
Femeia.ro > Promo > Cum se testeaza infertilitatea la barbati?

Cum se testeaza infertilitatea la barbati?

Testele de fertilitate pentru barbati includ analize de sange, de hormoni si mai ales cercetari pentru eliminarea posibilitatilor unei boli.

Analize pentru hormoni: se testeaza

  • testosteronul, principalul hormon masculin, responsabil pentru functia de reproducere
  • hormonul foliculostimulant (FSH) si luteinizant (LH) din familia hormonilor gonadotropi, cu stimulare asupra spermatogenezei
  • prolactina poate indica prezenta unei tumori pituitare sau a unor disfunctii la nivelul grlandei tiroide

Teste pentru boli infectioase:

  • HIV
  • Hepatita
  • Sifilis

Teste asupra lichidului seminal:

Exista virusi si bacterii care pot determina infertilitatea atat la femei, cat si la barbati. Unele analize sunt efectuate pentru ambii parteneri, asa cum sunt cele de sange enumerate anterior, in timp ce altele se aplica doar barbatilor. Analiza spermei presupune verificarea celulelor albe. Existenta acestora ar putea indica o infectie cu chlamydia, gonoreea, sau ureaplasm urealyticum.

Analiza urinei:

Bacteriile si celulele albe pot fi prezente si in urina, indicand infectii ale tractului urinar sau al prostatei. Ceea ce poate conduce de asemenea la infertilitate este ejacularea retrograda, fapt vizibil in cazul in care in urina se regasesc urme de sperma. Acest lucru indica faptul ca ejacularea se face spre interiorul vezicii urinare si nu impinge sperma spre exteriorul penisului. Pentru aceasta problema, exista un tratament care poate ajuta in privinta fertilitatii.

Comments

comments

Lasă un răspuns