Esti aici
Femeia.ro > Promo > Curiozitati despre traditiile de nunta

Curiozitati despre traditiile de nunta

Ziua mondială a căsătoriei – se sărbătorește în a doua sâmbătă din februarie, în fiecare an.

Ce înseamnă, de fapt, R.S.V.P.

Abrevierea pe care o găsiți pe unele invitații moderne, R.S.V.P., vine din franțuzescul ” *Répondez s’il vous plait*” și înseamnă ”*vă rugăm, răspundeți*” la invitație.

[*8 idei pentru invitatii neconventionale*][1]

De ce poartă miresele voal

Astazi voalul este doar un accesoriu fashion pentru mirese, însă în trecut acesta a avut diverse semnificații. O explicație este că voalul îi ascundea fața tinerei mirese de răpitori, tot din acest motiv ea era însoțită și de un întreg alai – pentru a fi apărată.

[*10 accesorii stilate pentru coafura de mireasa*][2]

Tot voalul simboliza în unele culturi supunerea femeii în fața bărbatului, iar momentul în care soțul ridică voalul miresei reprezenta dominația sa.

Albul rochiei de mireasă

În trecut, rochiile de mireasă nu erau albe, ci orice culoare considera de cuviință mireasa. La începutul secolului 20, purtau rochii albe la nuntă doar persoanele avute, deoarece rochiile se murdăreau și nu mai puteau fi purtate la fel de mult precum cele colorate. De asemenea, materialul alb era mai scump pentru că era greu de găsit și simboliza și statutul social al celei care îl purta.

[*Alege rochia in functie de forma corpului*][3]

Rogina Victoria este cea care a dat tonul modei rochiei albe de mireasă, în 1840. Până atunci, femeile purtau la nuntă pur și simplu cele mai bune rochii pe care le aveau.

Verighetele

Știai că mirele nu a purtat dintotdeauna verigheta? În trecut, oferirea unui inel soției simboliza disponibilitatea bărbatului de a susține financiar noua familie.

[*Sfaturi pentru alegerea verghetelor perfecte*][4]

Egiptenii purtau verigheta pe al treilea deget de la mâna stângă deoarece ei credeau că prin acest deget trece o venă care merge direct la inimă, ce era cunoscută drept ”vena iubirii”.

Buchetul de flori

Miresele purtau în trecut buchete de [flori][5] și diferite ierburi pentru a alunga ”spiritele rele” care ar fi putut interveni în căsnicia lor.

[*9 buchete de mireasa neobisnuite*][6]

Sărutul de la sfârșitul ceremoniei

Se credea că tinerii căsătoriți își uneau spiritele prin căsătorie iar prin sărut își uneau și sufletele, care deveneau conform expresiei, un tot unitar.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/8-idei-pentru-invitatii-neconventionale
[2]: https://www.miresici.ro/articole/10-accesorii-stilate-pentru-coafura-de-mireasa
[3]: https://www.miresici.ro/articole/alege-rochia-in-functie-de-forma-corpului
[4]: https://www.miresici.ro/articole/sfaturi-pentru-alegerea-verighetei-potrivite
[5]: https://www.miresici.ro/articole/top-5-cele-mai-utilizate-flori-in-decoratiuni-si-aranjamente-pentru-nunti
[6]: https://www.miresici.ro/articole/9-buchete-de-mireasa-neobisnuite

Comments

comments

Lasă un răspuns