Esti aici
Femeia.ro > Promo > Dureri de spate în timpul sarcinii? Află de ce apar!

Dureri de spate în timpul sarcinii? Află de ce apar!

Sâcâitoarele dureri de spate în timpul sarcinii se instalează deoarece uterul tău și kilogramele în plus îți mută centrul de greutate. Iată, în continuare, cum se adaptează corpul tău acestori schimbări majore.

Ca urmare a acestor modificări, ți se modifică și poziția în timpul mersului: scoți burtica la înaintare și te lași mai pe spate. Această schimbare afectează coloana vertebrală în zona lombară, accentuându-i curbura fiziologică.

Postura astfel modificată, alături de relaxarea ligamentelor uterine, va produce în timpul sarcinii o tensiune suplimentară asupra coloanei vertebrale și mușchilor paravertebrali. Aceștia sunt mușchii care trimit prin intermediul coloanei diverse senzații către creier – durere, plăcere, presiune, cald, rece etc. De aici și până la apariția de dureri de spate nu mai este decât un pas.

Spre sfârșitul sarcinii, mușchii abdominali, întinși la refuz, nu vor mai putea suporta singuri greutatea uterului și o vor transfera tot către coloana lombară și musculatura spatelui. Alt motiv de dureri de spate în timpul sarcinii…

Tu te-ai confruntat cu accentuate dureri de spate în timpul sarcinii și ce soluții ai găsit pentru a le face să cedeze? Cu ce alte neplăceri care vin cu sarcina te-ai confruntat?

Sursă: revista MAMI, mai 2016, Foto: 123RF

Comments

comments