Esti aici
Femeia.ro > Promo > De ce-i sperie pe barbati ziua de 8 Martie?

De ce-i sperie pe barbati ziua de 8 Martie?

8 Martie ar trebui sa fie o zi a privilegiului, nu o zi a obligatiei, o zi a privilegiului de a-si arata o data in plus dragostea, recunostinta si aprecierea pe care le au fara de "femeile" din viata lor, fie ele mame, sotii, fiice, surori, soacre etc.

Din pacate, multi dintre ei se simt constransi de aceasta sarbatoare. Pe de-o parte din cauza fobiei pe care o au cei mai multi dintre ei in ceea ce priveste shoppingul, pe de alta parte, din cauza aspectelor concrete pe care sarbatoarea le implica: bani, timp, mesaje de 8 martie pentru mama, sotie, prietene, colege, idei de cadouri femeiesti.

Daca la toate acestea se mai adauga si faptul ca pe lista sarbatoritelor se afla printre femeile apreciate si obligatii, atunci chinul este complet. 8 Martie devine o zi nefasta, o zi de exploatare a barbatului. Si apoi daca dispare bucuria de a darui, va disparea si bucuria de a primi, iar sarbatoarea isi va pierde seminificatia.

4 sfaturi de aur

1. Nu trebuie sa ne asteptam si nici sa impunem cadouri materiale consistente, fiindca nu in asta se masoara aprecierea. Din contra, cu cat cadoul e mai mare, cu atat sarbatoarea devine mai mica.

2. Un zambet, o imbratisare, un sarut, un gest frumos si sincer, o floare valoreaza mai mult decat 10 inele cu diamant date din obligatie. Nu trebuie uitat, desigur, faptul ca fiecare om, in cazul de fata fiecare femeie, are limbajul sau propriu al iubirii.

3. Ca partenera, poti sa-ti ajuti consortul sa treaca cu bine prin (si nu peste!) aceasta sarbatoare daca esti inteleapta si ii impartasesti gandurile si asteptarile tale. Tot tu esti aceea care il poti ghida in incercarea de a gasi cel mai potrivit mijloc de a-si exprima aprecierea pentru fiecare femeie din lista sa.

4. Sotul, tatal, fiu etc. trebuie sa stie sau macar sa incerce sa intuiasca modul in care fiecare doamna din lista sa se simte iubita si apreciata. Pentru unele femei, cele mai de pret sunt cuvintele de incurajare sau mangaierile, pentru altele, timpul acordat, serviciile sau cadourile oferite.

Nu uita

8 Martie nu este o zi in care trebuie doar sa asteptam sa primim, ci mai cu seama o zi in care trebuie sa daruim: dragoste si recunostinta mamelor, bunicilor, persoanelor feminine importante din viata noastra, dar si multumire sotilor, fiilor, tatilor si tuturor celor care ne sarbatoresc pe 8 Martie.

Comments

comments

Lasă un răspuns