Esti aici
Femeia.ro > Promo > De ce vor taticii baieti?

De ce vor taticii baieti?

Preferinta pentru nou-nascuti baieti dateaza din vremuri de demult, cand se doreau mostenitori, urmasi la tron sau pur si simplu succesori care sa faca cinste familiei. Taticii din ziua de astazi nu mai pun atat de mult pret pe sexul copilului, dar exista o oarecare bucurie care se citeste pe fata lor cand afla ca vor avea un baiat.

Motivele pentru care barbatii vor ca partenerele sa le aduca pe lume baieti sunt destul de previzibile si uneori chiar cu radacini invechite:

  • Pentru a le purta numele mai departe – desi pare o pretentie din alte vremuri, multi barbati isi doresc sa aiba un baiat pentru ca numele de familie sa aiba o continuitate. Fetele isi pierd "numele de fata" atunci cand se casatoresc, asa ca speranta sta intr-un bebe baiat.
  • Pentru a putea discuta "ca-ntre barbati" – atunci cand va creste, copilul vostru va fi indrumat de tati mult mai usor, iar discutiile vor fi mult mai apropiate decat intre tatici si fetite, cu care devin protectori peste masura.
  • Pentru a-i invata ceea ce si ei au fost invatati de tatii lor – trecerea din generatie in generatie a unor morale, experiente, sau chiar anecdote ii face pe tatici sa isi doreasca un baiat cu care sa impartaseasca aceste cunostinte.
  • Pentru activitati de timp liber – cu toate ca exista si exceptii, fetele au adeseori alte pasiuni care nu includ fotbalul sau masinile. Asa ca nu ramane decat speranta ca bebe sa creasca intr-un baiat care abia asteapta meciurile de la televizor si care isi va dori ca tatal sa-l invete sa conduca o masina.
  • Pentru ca provine dintr-o familie cu multi baieti – daca tatal are mai multi frati si chiar mai multi unchi, atunci linia genetica trebuie respectata, iar natura ar putea chiar sa fie favorabila in acest sens.

Comments

comments

Lasă un răspuns