Esti aici
Femeia.ro > Promo > Decoreaza camera copilului eco si practic

Decoreaza camera copilului eco si practic

Materialele de constructie, mobilierul si decoratiunile special destinate camerelor pentru copii au cateva caracteristici, dintre care principale sunt: nu pericliteaza sanatatea micutului, sunt prevazute cu protectii contra patarii si a murdariei si, desigur, sunt foarte practice – au utilitate indelungata si sunt versatile. Ideal ar fi ca lemnul sa nu fie tratat cu substante chimice, ca vopseaua si lacul sa fie pe baza de apa (nu rasina sau ulei), cleiurile pentru imbinari sa fie organice, obiectele cu colturi, precum scaunele, sa nu aiba muchii ascutite si piese de siguranta din plastic sa fie montate acolo unde este cazul.

Ce trebuie sa alegi daca vrei sa decorezi camera copilului

Vopsea lavabila bio fara componente nocive (fara plumb sau mercur care afecteaza sanatatea). Alege vopseluri ecologice (au etichetele Eco-Label, Blue Angel) care folosesc apa in loc de produse toxice si pe cele naturale, produse din ingrediente naturale precum apa, uleiuri vegetale, pigmenti minerali si minerale naturale.
Jucarii confectionate din materiale bio: copilul mic baga in gura toate jucariile si este mai sanatos daca acestea sunt confectionate din fibre naturale sau cauciuc natural si nu din poliester si alte mase plastice care sunt fabricate din petrol.
Materiale anti-murdarie: sunt suprafete care fie sunt impermeabile, fie se pateaza greu fiind folosite cel mai des pentru tapiterii (covoare, carucior).
Mobilier modular: se poate transforma din canapea in pat, sau in elemente independente, pat etajat cu birou dedesubt, sau pat care se ascunde in biblioteca. In general, este vorba de orice tip de mobilier care eficientizeaza spatiul dintr-o camera.
Protectie pentru mobila: fie ca e vorba de protectie pentru colturi, sisteme pentru blocarea sertarelor sau mobila captusita, exista multe solutii pentru siguranta copiilor acasa.
Sisteme de iluminare sau electrice care au consum redus de curent: cu cat incepi mai repede educatia ecologica a copilului, cu atat mai bine.

 

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns