Esti aici
Femeia.ro > Promo > „Delicatele frumuseţi ale vieţii” de Cheryl Strayed, din 1 iulie în librării

„Delicatele frumuseţi ale vieţii” de Cheryl Strayed, din 1 iulie în librării

delicatele frumuseti ale vietii

Delicatele frumuseţi ale vieţii. Sfaturi despre dragoste și viață de la „Dragă Sugar“ de Cheryl Strayed, autoarea bestsellerului New York Times „Wild“, ecranizat cu Reese Witherspoon în rolul principal, a apărut pe 1 iulie la Humanitas.

Viaţa poate fi grea când cei apropiaţi te dezamăgesc, când pierzi oameni dragi sau când nu mai reuşeşti să-ţi plăteşti datoriile. Viaţa poate fi şi neînchipuit de frumoasă atunci când întâlneşti dragostea vieţii tale, când obţii slujba mult visată sau când dobândeşti curajul de a învinge prejudecăţile.

Identitatea lui Sugar – semnatara anonimă a rubricii de sfaturi găzduite de platforma The Rumpus – ne-a fost dezvăluită: este scriitoarea Cheryl Strayed, autoarea volumului de memorii Wild, bestseller New York Times. Ecranizarea omonimă din 2014 i-a adus lui Reese Witherspoon o nominalizare la Oscar.

Delicatele frumuseţi ale vieţii cuprinde scrisori emoţionante, venite din toate colţurile Americii. Pline de umor, sinceritate şi compasiune, răspunsurile lui Sugar ne ajută să trecem cu bine de toate încercările.

Fragment din introducerea semnată de Steve Almond:

Trecem prin timp, spațiu şi informații din ce în ce mai repede, în căutarea conexiunii la rețea. În același timp, ne îndepărtăm de familiile noastre, de vecini și de noi înșine. Ne căutăm numele pe internet, ne actualizăm statusul, aflăm care celebrități se autodistrug și cum anume. Tratamentul nu dă însă rezultate.

Aşa se explică, cred eu, de ce Sugar a devenit atât de importantă pentru atât de mulți oameni. Ea oferă ceva cu totul inedit în cultura noastră: empatie totală. Cei care-i scriu trec prin suferinţe cumplite, iar ea îi ajută povestindu-le propriile experienţe – cum s-a simțit învinsă și pierdută și cum a reușit să se regăsească. E în stare să transforme subiecte pentru cărțile de dezvoltare personală în literature adevărată.

Mă gândesc acum la răspunsul pe care i l-a dat unui bărbat distrus de moartea fiului său, care o întreba cum ar mai putea să fie om vreodată. „Adevărul ciudat și dureros este că sunt un om mai bun fiindcă mi-am pierdut mama când eram tânără“, i-a scris ea. „Când spui că pentru tine felul cum scriu e sacru, atingi de fapt locul divin din mine care este mama mea. Sugar e templul pe care l-am construit în locul meu obliterat.“

Dacă vreţi, Delicatele frumuseţi ale vieţii poate fi citit și ca un volum de amintiri adunate spontan. Este însă un volum de amintiri cu un plan. Înarmată cu multă răbdare și elocință, Sugar își asigură cititorii că în spatele haosului compus din rușinea, dezamăgirea și furia noastră se află un înțeles, iar acest înțeles ne poate salva.

Cartea se găsește în librării din întreaga țară, dar și online, pe Humanitas.ro.

Comments

comments

Lasă un răspuns