Esti aici
Femeia.ro > Promo > Dependenta emotionala. Cum il „dezlipesti“ fara sa-l ranesti

Dependenta emotionala. Cum il „dezlipesti“ fara sa-l ranesti

Isi incolaceste bratele in jurul gatului si picioarele in jurul mijlocului tau si plange cu lacrimi care ar topi si un aisberg, dara-mi-te sufletul unei mame iubitoare. Iti este teama sa lasi odrasla in grija bonei sau a personalului de la cresa? Te ajutam noi cu cele mai eficiente sfaturi.

Imprieteneste-l cu „mama“ de schimb. Alege o bona care sa fie pe aceeasi lungime de unda cu familia voastra si mai ales cu cel mic. Inainte sa iesi pe usa, stati impreuna 15 minute, suficient cat sa-i dai timp sa se acomodeze cu noua figura.

Nu pleca toata ziua. Lipseste de acasa progresiv, ca sa nu aiba timp sa iti simta absenta. Nu pleca pe furis, ia-ti la revedere si asigura-l ca te vei intoarce cat de curand.

Stabileste o rutina. Inainte de plecare, citeste-i o povestioara scurta sau fredoneaza-i un cantecel, apoi strange-l tare la piept si du-l in bratele bonei sau bunicii. Va asocia plecarea ta cu o activitate placuta.

Un obiect ca amintire. Lasa-i esarfa ta sau da-l cu parfumul tau preferat, ca sa aiba impresia ca o particica din tine a ramas cu el.

Nu intarzia. Pentru copii, cinci ore pot parea mult timp, asa ca intoarce-te acasa cat de repede poti. Altfel, cel mic isi va pierde increderea in promisiunile tale.

Creeaza un album al iubirii. Lipeste o poza a celui mic, inconjurat de toate persoanele dragi lui: fratii, bunicii, verisorii si, bineinteles, parintii. Explica-i cine sunt acele persoane si cat de mult il iubeste fiecare.

Fa-l sa inteleaga ca te vei intoarce. Jucati-va de-a cucu-bau sau de-a v-ati ascunselea. Este foarte simplu: va intelege ca tot ceea ce dispare, apare din nou la un moment dat.

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns