Esti aici
Femeia.ro > Promo > Destinații romantice de Valentine’s Day și Dragobete

Destinații romantice de Valentine’s Day și Dragobete

Te-ai gândit ca anul acesta zilele dragostei să fie serbate într-un mod special, în locații deosebite și cu meniuri alese? Iată câteva destinații de neuitat și soluții de moment care vor face din 14 și 24 februarie zile cu mare încărcătură sentimentală.

O destinație exotică în București

Therme s-a pregătit pentru aceste zile cu meniuri speciale și surprize pentru cuplurile de îndrăgostiți. Îți poți surprinde jumătatea cu o cină romantică și momente de relaxare într-un peisaj exotic. Relaxați-vă împreună în perioada 14-25 februarie și veți primi motive în plus să vă bucurați și mai mult de aniversarea voastră, oricând ar fi ea, cu voucherul de 25%. Tot în această perioadă veți putea împărți meniurile special create pentru îndrăgostiți, de maeștrii bucătari: creveți tiger înveliți în bacon și serviți cu sos Guacamole sau paste Fiocchi cu brânză și pere în sos de mascarpone, alături, desigur, de două pahare cu șampanie. Și ispitele culinare nu se opresc aici.

O zi la SPA

SPA-ul este un loc în care poți uita de stres și te poți relaxa fizic (prin masaje) și psihic. Dar beneficiile nu se opresc la relaxare, terapiile și saunele din aceste centre ne ajută să eliminăm mai ușor toxinele, să accelerăm circulația limfatică și pe cea metabolică și să ne întărim imunitatea. Ai epuizat clasicele cadouri formate din cutii cu boamboane de ciocolată și flori? Înseamnă că Gift voucherul SPA de la desprespa.ro „va topi” de încântare inima personei iubite. Mai ales în cea mai romantică zi din an. Acest voucher este valabil în câteva zeci de centre SPA din România, poți alege orice terapie dorești dintr-o paletă largă de servicii și poate fi livrat instant (prin e-mail) sau voucher/card, cu livrare în maximum 48 de ore lucrătoare.

Un cadou romantic

Dacă vrei să-i oferi persoanei iubiete un cadou prețios pentru trup și suflet, dar în același timp să te bucuri și tu de acest dar, poți alege o invitație la relaxare în cadrul Ensana Health Spa Hotels din Sovata. Peisajul montan te cucerește instant. Pădurea te invită la plimbări romantice în orice moment al zilei, iar SPA-ul din cadrul Ensana Hotels te poartă într-o lume a relaxării în care poate nu ai pășit vreodată. Cu pachetul “Valentine’s love sau iubește românește de Dragobete” vei avea două nopți de cazare în cameră dublă deluxe, mic dejun sub formă de bufet suedez și a doua seară o cină romantică a la carte, ciocolată și vin spumant în cameră, baie aromatică relaxantă în pereche sau o baie Cleopatra/persoană la alegere. Oferta este valabilă în perioada 14-24 februarie 2020 și poți face rezervarea aici.

Masaj în cuplu

Multe SPA-uri oferă masaje în cuplu, dar dacă zilele îndrăgostiților te găsesc în Poiana Brașov, la Ana Hotels vă puteți răsfăța cu DUO MIX, o terapie ce include un masaj de relaxare și unul, dar care începe cu o cupă de șampanie într-o cadă cu arome încântătoare.

Surprinde-l cu preparate alese

O petrecere în doi, în intimitatea căminului, este o altă opțiune interesantă, mai ales dacă ai alături o mâncare aleasă, fără să fie consistentă, și un pahar de vin bun. Poți servi niște paste cu fructe de mare, despre care se spune că sunt afrodisiace sau niște aperitive cu pesto de leuștean, humus cu trufe, pate de curcan cu mango sau pate de ficat de rață cu sos de merișoare. Pe toate le vei găsi la 2Chefs, proaspete și gata pregătite de livrare (pe www.realfoods.ro). Cu siguranță că nu vei da greș avându-i complici pe cei doi chefi, Nico Lontraș și Johnny Șușală, promotori ai bucătăriei românești, pe care o reinterpretează și reinventează. Asezonează aceste preparate cu un vin de calitate și cu siguranță eforturile tale vor fi apreciate, pentru că și Euripide spunea că „acolo unde nu există vin, nu există dragoste”. „Dacă se servesc preparate uşoare, gătite la aburi şi eventual raw-vegane, vinul potrivit trebuie să fie unul uşor, fructat, cu aciditate scăzută, cum ar fi vinul proaspăt, nematurat sau Muscat Ottonel și Aligote, vinul proaspăt și elegant, bogat în note florale. În schimb, pe măsură ce procesul de preparare al mâncării se complică – coacere, frigere, fierbere, vinul care trebuie pus în pahare trebuie să fie unul greu, bogat în taninuri, precum cele din gamele Tectonic (Șarba, Cabernet, Muscat Ottonel) şi Bacanta (Merlot, Fetească Neagră), vinuri corpolente, cu aciditate medie sau ridicată, aromate, condimentate şi maturate”, spune Livia Gîrboiu, degustător autorizat de vinuri și directorul executiv al Cramei Gîrboiu.

O rețetă afrodisiacă

Pastele cu fructe de mare se pot prepara extrem de rapid. Ai nevoie de spaghete de calitate (nr. 5 sunt cele mai bune), o pungă de fructe de mare congelate, o ceapă, 2-3 căței de usturoi, 2 linguri de ulei de măsline și 100 g de parmezan. Pune mai întâi pastele la fiert în apă clocotită cu un praf de sare. Încinge uleiul și călește iute usturoiul pisat și ceapa tocată mărunt, apoi adaugă fructele de mare, iar când apa a scăzut, mai pune un pahar cu apă și potrivește gustul cu sare și piper. Scurge pastele de apă și adaugă-le în sosul cu paste și mai dă în câteva clocote. Aranjează pastele în farfurii și presară parmezan din belșug. Poftă bună!

Text: Luminița Tăbăran

Foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns