Esti aici
Femeia.ro > Promo > Dezmăț premarital

Dezmăț premarital

Petrecerea burlacilor sau a burlacelor, după caz, își are originea în Marea Britanie („Stag Night“ se numea petrecerea pentru bărbați și „Hen Night” cea pentru femei), dar s-a răspândit cu veselie în întreaga lume. Evident, am preluat-o și noi și, de câțiva ani încoace, se celebrează în mod organizat de către viitorii miri și prietenii lor.

Petrecerea are loc întotdeauna împărțită pe gen, băieții cu băieții, fetele cu fetele. De cele mai multe ori petrecăreții poartă și un soi de „uniforme“ de recunoaștere (de exemplu, toată lumea are tricou cu același mesaj) și petrec zdravăn într-un club sau colindă dintr-un club în altul.
După cum se poate vedea și în multe dintre filmele cu temă nupțială (vezi „Marea mahmureală“), dezmățul se petrece mai degrabă în alt oraș sau măcar în alt cartier, ca să nu existe riscul de a da nas în nas cu persoane cunoscute, care te-ar putea vedea mai dezlănțuit decât permite legea. Căci unele dintre aceste petreceri se pot lăsa cu abuz de alcool și, ca urmare, cu lucruri nesăbuite.

Așadar, de la petreceri modeste și potolite, până la nopți sălbatice organizate cu DJ și valuri de șampanie pe o insulă exotică, totul este posibil când e vorba de petrecerea burlacilor – în funcție de temperament și de buget.

În cazul petrecerii masculilor se lasă, de regulă, cu cantități enorme de alcool, băute până când petrecăreții încep să vorbească „limbi străine“. Viitorul mire strânge buchete de săruturi de la reprezentantele sexului feminin întâlnite în periplul nocturn al alaiului, primește cadou dansul unei stripteuze profesioniste și se dedă la tot felul de nebunii – bine documentate prin poze.

Sigur, obiceiuri similare se practică și printre burlăcițele mai libertine, inclusiv consumul de alcool și datul în spectacol. Mireasa nu scapă nici ea prea ușor de dansul cu stripperul profesionist, mergând până la sarcini precum tăiarea etichetelor de la chiloți ai masculilor de prin baruri sau licitarea lenjeriei intime…

O variantă mai decentă a acestor chermeze ar fi petrecerea unei zile liniștite la SPA cu prietenele apropiate, încheiată cu o vizită la un restaurant mai scump ori la unul la care nu mergeți mereu. Sau varianta mai ieftină ar fi o petrecere în pijama, așa ca în adolescență, cu filme de dragoste siropoase, șampanie, ciocolată fără număr și batiste.

Fetele mai aventuroase pot face o excursie cu bicicletele în natură sau pot petrece la o cabană în vârf de munte, în funcție și de anotimp. Oricum, dacă optați pentru un sport extrem, gen rafting, carting sau bungee jumping, aveți grijă să nu vă accidentați, căci s-ar putea să aveți probleme cu valsul din deschidere.

Fie că vrei să eliberezi bestia din tine pentru ultima oară, fie că-ți place să petreci mai așezat, petrecerea burlăcițelor n-ar trebui sărită. Sunt amintiri de tinerețe, pe care le vei avea cu prietenele tale cele mai apropiate, amintiri dintr-o perioadă care nu se va mai întoarce niciodată și la care te vei gândi cu drag peste mulți ani. Nu uitați să faceți fotografii!

Comments

comments

Lasă un răspuns