Esti aici
Femeia.ro > Promo > Dicționarul explicativ al sarcinii (III). I – O

Dicționarul explicativ al sarcinii (III). I – O

Când ești gravidă întâlnești tot felul de termeni medicali de care nu ai mai auzit niciodată. Îți va prinde bine dicționarul explicativ al sarcinii!

 

Incompetenţă cervicală

Ştergerea şi dilatarea prematură a colului, declanşată nu de naştere, ci de slăbiciunea acestuia. În acest caz, se recomandă cerclajul.

5 lucruri despre colul uterin deschis prematur

Inducţie

Folosirea unor metode artificiale pentru a declanşa travaliul (precum ruperea membranelor sau administrarea de oxitocină).

Linea nigra

O linie mai închisă la culoare, care uneşte buricul şi zona pubiană. Apare din cauza hormonilor care provoacă un exces de melanină (pigment care dă culoare pielii). Dispare, de obicei, la câteva săptămâni de la naştere.

4 metode pentru inducerea travaliului

Lohii

Sângerare vaginală ce apare după naştere, timp de 3 – 6 săptămâni. Dacă observi cheaguri mari de sânge, simţi un miros urât sau ai febră, contactează medicul!

Masca sarcinii

Este o pigmentaţie mai pronunţată a pomeţilor, frunţii şi, uneori, a bărbiei cauzată de hormonii sarcinii.

Naştere prematură

Este situaţia în care copilul se naşte înainte ca sarcina să ajungă la 38 de săptămâni. Astăzi, aparatura performantă poate ajuta enorm un prematur!

Oligohidraminos

Insuficienţa lichidului amniotic cauzată de o malformaţie renală a fătului, preeclampsie sau o depăşire a termenului. În unele cazuri, această anomalie poate fi tratată.

Oxitocină

Medicament folosit pentru a declanşa sau intensifica contracţiile la sarcină.

Dacă doreşti să cunoşti şi mai mulţi termeni asociaţi perioadei de sarcină, citeşte şi primele două părţi ale dicţionarului explicativ al sarcinii:literele A – D şi literele D – H, P-S.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns