Esti aici
Femeia.ro > Promo > Dicționarul explicativ al sarcinii (IV). P-S

Dicționarul explicativ al sarcinii (IV). P-S

Când ești gravidă întâlnești tot felul de termeni medicali de care nu ai mai auzit niciodată. Îți va prinde bine dicționarul explicativ al sarcinii!

 

Placenta praevia

În această situaţie, placenta este situată foarte jos, acoperind parţial sau integral cervixul. Din această cauză, medicul poate recomanda cezariana.

Preeclampsie

Este o complicaţie apărută în sarcină li combină o serie se simptome precum hipertensiune, edeme, dureri de cap şi funcţionarea defectuoasă a rinichilor. Apare după 20 de săptămâni de sarcină şi mai ales în ultima perioadă înainte de naştere.

Pozitiile fatului la nastere si complicatiile care pot sa apara

Prezentaţie… 

anterioară – poziţia normală a copilului înainte de naştere, cu capul în jos şi picioruşele în sus.

pelviană – poziţie anormală, în care picioarele sau fesele bebeluşului se află înaintea capului (medicul poate recomanda cezariană).

facială – când copilul este poziţionat cu faţa înainte

transversală – bebeluşul este situat pe o parte din uter (medicul poate recomanda cezariana).

Radiopelvimetrie

Este un examen radiologic al oaselor bazinului femeii însărcinate, recomandat atunci când pot apărea probleme la naştere din pricina dimensiunilor pelvisului, dacă bebe este în poziţie pelviană, dacă se doreşte o naştere normală după cezariană.

Sunt miniona, voi avea probleme la nastere?

Ruperea membranelor

Numită şi ruperea apei, reprezintă scurgerea lichidului amniotic ca urmare a ruperii membranelor săculeţului în care a stat bebe în burtică

Sarcină ectopică

Altfel spus, sarcina extrauterină, deoarece oul fecundat nu se implantează în peretele uterin, ci în trompele uterine. În acest caz, medicul va recomanda avortul, pentru a nu pune în pericol viaţa mamei

Sialoree Apare mai ales în primul trimestru de sarcină şi, chiar dacă sună complicat, defineşte ceva foarte simplu: salivaţia excesivă (ca urmare a greţurilor sau a diferitelor pofte)

Dacă doreşti să cunoşti şi mai mulţi termeni asociaţi perioadei de sarcină, citeşte şi celelalte părţi din dicţionarul explicativ al sarcinii: literele A – D, literele D – H, I-O

Comments

comments

Lasă un răspuns