Esti aici
Femeia.ro > Promo > Dicționarul explicativ al sarcinii (V). T-V

Dicționarul explicativ al sarcinii (V). T-V

Când ești gravidă întâlnești tot felul de termeni medicali de care nu ai mai auzit niciodată. Îți va prinde bine acest dicționarul explicativ al sarcinii!

 

Testul de nonstres

Este un test neinvaziv, efectuat după săptămâna 28 de sarcină, care verifică starea fătului şi se evaluează răspunsul lui la contracţiile uterine. Se face dacă copilul nu se mişcă mai des decât de obicei, sarcina a depăşit termenul sau în cazul unei sarcini cu risc.

Dicționarul explicativ al sarcinii. Partea I (A-D)

Tuburi fallopiene 

Numite şi trompe uterine, sunt acea parte din anatomia feminină unde se întâlnesc ovulul şi spermatozoidul. Aici începe călătoria micuţului tău: ovulul fecundat coboară spre uter prin trompele uterine.

Dicționarul explicativ al sarcinii (II). D-H 

Ultrasunete

Folosite la ecografie, fasciculele de ultrasunete sunt reflectate pentru a realiza o poză a bebeluşului, a placentei şi a lichidului amniotic. Imaginile care pot fi colorate sunt denumite sonograme, ecograme sau scanări. Ecografiile s epot realiza din săptămâna a 5-a de sarcină, iar la 18 săptămâni se poate afla deja sexul.

Dictionarul explicativ al sarcinii (III). I-O

Vârsta gestaţională 

Este vârsta sarcinii, măsurată din prima zi a ultimei menstruaţii. O sarcină normală măsoară aproximativ 280 de zile, adică 40 de săptămâni.

Dicționarul explicativ al sarcinii (IV). P-S

Ţi-a fost de folos acest dicţionar explicativ al sarcinii? Ce termeni consideri că ar trebui să mai fie adăugaţi?

Comments

comments

Lasă un răspuns