Esti aici
Femeia.ro > Promo > Diete si exercitii care te imbatranesc

Diete si exercitii care te imbatranesc

Dacă nu le alegi cu maximă atenție dieta și exercițiile fizice pe care le faci, acestea sunt în măsură să adauge ani pe fața ta. O nutriție bună se vede pe față, după cum orice fel de erori de nutriție și comportament au efect pe piele. Dieta ineficientă sau dăunătoare, dar și unele obiceiuri cotidiene pot să te îmbătrânească înainte de vreme, iar efectele se văd mai ales după pragul de 35 de ani.

1. Prea multe dulciuri. Un aport crescut de dulciuri are efecte negative, chiar dacă nu ai nici o problemă cu kilogramele în plus. Dulciurile se metabolizează și produc substanțe reziduale numite glicozilare care aduc mai pagube calității fibrelor de coloagen. Colagenul este cel care mentine pielea netedă și fermă. Pentru a preveni acest proces natural alege carbohidrati cu indice glicemic mic.

2. Controlează stresul. Stresul este toxic, de la un punct încolo. Efectele sale sunt nocive mai ales dacă nu găsești supape care să te ajute să-l ții sub control. Cea mai bună cale de combatere a stresului este activitatea fizică, iar soluțiile ideale sunt Yoga mai bine decât mersul pe bicicletă. Cercetările arată că Yoga practicată regulat poate reduce inflamația și stresul și reduce ritmul împătrânirii. Un nivel ridicat de stres agravează toate suferințele cutanate, iar un bun control al stresului menține calmul și frumusețea pielii.

3. Alege și altceva nu doar cafea. Dacă ai nevoie de energizante – și cine nu are? – alege și alte soluții nu doar cafeaua. Ceaiul verde și negru conțin compuși care protejează pielea și previn cancerului de piele. Ăn plus susțin stratul de colagen, a cărui bunăstare este secretul pielii frumoase.

4. Alege produse animale fără hormoni. Hormonii din lapte și carnea de pasăre, pot fi una din cauzele care întrețin acneea. Fie alegi produse bio, fie limitezi consumul de lactate și carne de vită și de pasăre, care nu sunt hrănite natural.

5. Prea puține alimente alcaline. O dietă bogată în alimente alcaline poate să susțină frumusețea pielii și să prevină procesele de îmbătrânire. Cele mai bune alimente alcaline: pătrunjelul, migdale, varza, pere, lămâi, și mere.

6. Nu consumi suficiente grăsimi. O dietă dezechilibrată  afectează grav pielea, părul și unghiileAbsența unor anumiți nutrienți opresc regenerarea celulelor. Astfel prea puține grăsimi pot afecta calitatea pielii, accetuează uscăciunea pielii, determină căderea părului și unghiile fragile. Și carența de vitamina C și A afectează grav pielea. Vitamina C este esențială pentru producția de colagem, iar vitamina A pentru a susține procesele naturale de hidratare. Niveluri scăzute de vitamina E duc la apariția vânătăilor, a eczemelor și psoriazisului.

Articol exclusiv online
Text: Otilia Ignat
Sursa foto: Thinkstock/Guliver

Comments

comments

Lasă un răspuns