Esti aici
Femeia.ro > Promo > Disgeuzia, gustul metalic al sarcinii

Disgeuzia, gustul metalic al sarcinii

Un simptom frecvent in primul trimestru de sarcina, disgeuzia reprezinta alterarea simtului gustativ: de multe ori, te trezesti cu o senzatie de metal in gura, care persista intreaga zi, chiar si in timp ce mananci. Mai neplacut este ca disgeuzia agraveaza greturile de dimineata.

Cauzele disgeuziei

Hormonii de sarcina, si in special estrogenul, par sa joace un rol important in atenuarea sau chiar modificarea gustului. Si, cum intre simturi sunt stabilite conexiuni, e posibil ca si mirosul sa-ti fie afectat. Disgeuzia tinde sa dispara in cel de-al doilea trimestru de sarcina, cand hormonii se mai domolesc un pic.

Cum schimbi gustul

Incearca sa combati gustul de metal cu cel de acid. Daca burtica ta nu se razvrateste, bea cateva inghitituri de suc de lamaie. In cazul in care nu-l suporti asa concentrat, fa-ti o limonada sau un suc de portocale. Condimenteaza-ti salatele cu mai mult otet sau pur si simplu mananca muraturi. Aceste alimente nu doar atenueaza gustul neplacut, ci si cresc productia de saliva, care spala gura. Un alt truc este sa-ti perii limba sau sa faci gargara cu o solutie salina, care neutralizeaza ph-ul.

Nu uita sa bei cel putin opt pahare de apa pe zi. Datorita continutului ridicat de sodiu, apa minerala reduce senzatia suparatoare.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns