Esti aici
Femeia.ro > Promo > Distrofia la copilul mic. Despre excesul de fainoase

Distrofia la copilul mic. Despre excesul de fainoase

Curba de crestere a copilului este cel mai clar indiciu al starii lui de sanatate. Aceasta trebuie sa fie ascendenta (in limbaj de specialitate, copilul este eutrofic), in cazul in care stationeaza sau chiar scade, iar copilul tau ramane in urma cu cresterea in inaltime si greutate, inseamna ca organismul puiului tau sufera. Acesta este un semn ca sufera de distrofie.

Daca doresti sa afli daca bebelusul tau are o dezvoltare normala, consulta acest tabel cu greutatea si inaltimea pe luni.

Distrofia prin exces de fainoase

Distrofia este o tulburare cronica de nutritie a sugarului si a copilului mic, provocata de un aport nutritiv scazut. Excesul de fainoase este o cauza raspandita a acestei afectiuni (de aceea nu se recomanda consumul in exces al grisului cu lapte).

Iti vine sa crezi ca un copil mic pufos, in aparenta gras poate fi distrofic? Ne intoarcem la cele ce ziceam si cu alte ocazii: un copil rotunjor si grasun nu este neaparat un copil sanatos.

In cazul distrofiei prin exces de fainoase, copiii pot fi grasuti, dar sunt palizi si nu au rezistenta in fata bolilor, deci cu un sistem imunitar care trebuie intarit. Descopera modalitatile prin care poti sa-l faci mai rezistent la  virusi si bacterii in  imunizarea bebelusului, un articol care se refera strict la acest subiect.

Pierd foarte usor in greutate in cazul in care se imbolnavesc.

Alimentatia in caz de distrofie prin exces de fainoase

In acest caz, copilul are nevoie de o alimentatie bogata in proteine.

O dieta rapida care sa asigure un aport de pectine (supa de morcov)

Branza de vaci, carnita, apoi supa de legume, mere, banane, sucuri naturale, proaspete.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns