Esti aici
Femeia.ro > Promo > Dureri pelviene in sarcina

Dureri pelviene in sarcina

Hormonul numit relaxină – care permite ligamentelor să se relaxeze pentru a face mai mult loc copilului – are şi efecte mai puţin plăcute (în plus, relaxinei i se adaugă şi progesteronul, hormon util pe durata acestor luni). În sarcină, ligamentele care susţin articulaţiile sacroiliace – acolo unde baza coloanei vertebrale se uneşte cu osul pelvian – sunt mai laxe, ceea ce poate provoca durere în zona respectivă.

Ce faci dacă te confrunţi cu dureri pelviene în sarcină

Multe femei se tem că durerile de spate le pot împiedica să aibă o poziţie confortabilă la naştere. Nu e un motiv de îngrijorare: cadrele medicale specializate le vor ajuta pe viitoarele mămici să treacă peste momentele dificile. Dacă aceste dureri pelviene sunt totuşi serioase pe tot parcursul sarcinii, apelează la fizioterapie.

DE ŞTIUT Mai bine e să previi decât să tratezi. Prin urmare, exerciţiile de întărire a musculaturii bazinului sunt bine venite în cazul în care te confrunţi cu dureri pelviene. Sunt exerciţii simple, uşoare, pe care le poţi afla de la orice medic specialist. O soluţie este şi masajul prenatal, dar reţine: este foarte important să vorbeşti cu medicul obstetrician pentru a afla care sunt cele mai bune metode pentru calmarea durerilor pelviene!

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns