Esti aici
Femeia.ro > Promo > E timpul pentru al doilea copil?

E timpul pentru al doilea copil?

Ai deja un bebe, te gandesti sa mai ai un copilas, dar parca ai vrea sa mai astepti putin? Studii recente arata faptul ca decizia ta este una inteleapta.

Cred ca ti s-a intamplat si tie ca prietenele tale cu copii, mamele sau bunicile cu care te intalnesti din parc sa te sfatuiasca sa "mai faceti un copil". Nu de alta, dar e pacat sa fie singur, scapi si tu mai repede, cei doi cresc in acelasi timp si lista de argumente poate continua. Daca vrei sa faci lucrul acesta, te simti plina de energie si vrei sa ai doi nazdravani de varste apropiate, problema este ca si rezolvata. 

Dar, parca tu nu esti chiar hotarata, astepti sa mai treaca ceva timp, ai vrea sa mai creasca putin primul copil… pe scurt, nu te simti pregatita si te intrebi daca nu cumva greseseti.

Studiul de care vorbeam mai devreme, realizat de cercetatorii de la Universitatea din Essex, arata ca nu gresesti si rezultatele acestuia indica faptul ca fratii intre care exista o oarecare diferenta de varsta au mai multe sanse sa atinga standarde inalte in educatie. Explicatia lor este urmatoare: daca ai copii intre care este o diferenta mai marisoara de ani, te poti ocupa indeaproape de fiecare. Sa ai un copilas cu suzeta si pampers, care inca vrea la mami sau sa fie tinut in brate, dar tu esti ocupata cu nou nascutul de o luna, este o situatie care ar putea pune probleme: gelozie intre frati si atentie mai mare acordata mezinului.

 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns