Esti aici
Femeia.ro > Promo > Einstein sau Maradona?

Einstein sau Maradona?

La moda sunt sportivii de succes, care manuiesc usor cuvintele si au afaceri extraprofesionale profitabile.

In ziua de azi, sportivii de performanta sunt tineri din ce in ce mai educati, abili parteneri de discutie, care nu se pierd cu firea in fata camerelor de filmat si pentru care vizita in tari straine nu mai inseamna doar buluceala in magazine de firma, ci si vizite prin muzee celebre. Cat despre tine si copilul tau, te-ai gandit pentru ce optezi? Scoala sau sport?

Alegere grea

Cand vine vorba de propriul copil, orice parinte isi doreste sa-l vada implinit la anii maturitatii, asta insemnand cat mai multa scoala, cursuri de pian sau meditatii la limbi straine si matematica.

Ce te faci insa cand afli ca micutul tau are inclinatie catre sport iar in el sta un posibil viitor campion? Alegerea este de foarte multe ori dificila si in detrimentul copiilor. Multi parinti ajung sa-si indrepte copilul exclusiv catre scoala, unde sansele de „a reusi” prin forte proprii sunt la o prima vedere mai mari.

Cu toate astea…

…sunt cazuri cand irosirea unui talent de sportiv din cauza dorintei parintelui de a nu-si vedea fiul/fiica fotbalist sau gimnasta fara viitor duce la aparitia frustrarii si a senzatiei de neimplinire la copilul devenit adult.

Important este in astfel de cazuri ca un parinte aflat in situatia de a alege sa nu ia decizia bazandu-se doar pe propriile presupuneri si pareri. Sunt, cel putin in ziua de azi, exemple de sportivi care au terminat, in paralel cu orele extenuante de antrenament, liceul de arta sau o facultate.

  • Nu mai are timp si de alte nazbatii, se tine departe de anturaje si intamplari nedorite. Va avea o viata mult mai ordonata.
  • Are posibilitatea sa calatoreasca.
  • In ciuda muncii asidue, satisfactiile financiare si profesionale pot fi mult mai mari.
  • Invata de mic ce inseamna sa castigi si sa pierzi.

4 motive sa alegi scoala

  • Esti scutita de teama accidentelor si evenimentelor nefericite din timpul antrenamentelor.
  • Scoala este o cale mai lipsita de efort catre realizare profesionala.
  • Oferta educationala este mult mai bogata decat cea sportiva. Lipsa cluburilor sportive, a salilor sau stadioanelor isi spune cuvantul.
  • In multe cazuri, este important efortul financiar pe care-l face un parinte pentru a-si trimite copilul „la sport”.

Comments

comments

Lasă un răspuns