Esti aici
Femeia.ro > Promo > Endorfine de la bine – fundraising prin înot

Endorfine de la bine – fundraising prin înot

15 persoane cu scleroză multiplă (SM), membri ai Asociației Pacienților cu Afecțiuni Neurodegenerative (APAN Romania), s-au implicat direct și reușesc să-și atragă prietenii, dar și întreaga comunitate, pentru a sprijini copiii și adolescenții cu acest diagnostic să nu treacă singuri peste această perioadă, proiect #MSKidsRetreat, transmițând în același timp entuziasm și împărțind fericire pentru o stare de bine.

 

‘Endorfine de la bine‘ este sloganul de anul acesta de la cel mai mare eveniment de fundraising prin înot #SwimAtHome, organizat de Fundația Comunitară București. A da bani și a face acte de caritate activează o serie de centri din creier care au legătură cu plăcerea și cresc nivelul de endorfine, iar noi la #APANRomania o știm foarte bine, căci ne preocupă sănătatea creierului.”, declară Cristina Vlădău, vicepreședinte APAN și persoană cu SM, membru în echipa Neuronii.

Cum reușesc să facă acest lucru și mai ales de ce? Silvia, Isabelle, Florența, Denisa, Cristina, Eduard, Liviu, Ovidiu, Gina, Alexandra, Cristina, Tudor, Tudor, Alexandra (Vladimir), Alexandra, Ioana, Oana, Ami, Mihaela și Cornelia sunt persoane reale, în mare parte persoane cu SM (15) care militează în mod constant pentru cauza celor cu afecțiuni neurologice, pentru a crea o voce comună și a reuși să informeze și să educe toate părțile implicate. Ei au creat o comunitate activă care încurajează comunicarea, dar mai ales transformarea și schimbarea mentalității despre diagnosticul de SM, o afecțiune cronică, complexă a sistemului nervos central.

Anul acesta este a cincea oară când participă la #SwimathonBucuresti, pentru a susține cauza copiilor cu scleroză multiplă și a realiza întâlnirea anuală între aceștia, părinți, neurolog pediatru specializat și psiholog terapeut cu experiență în SM, program MS Kids Retreat. Este o ocazie de a sta de vorbă despre provocările prin care trec, a afla detalii într-un cadru informal, a descoperi că nu sunt singuri, a crea prietenii și a realiza că există speranță și că visurile nu se opresc aici.

Competiția de fundraising prin înot s-a mutat anul acesta în mediul virtual și a devenit #SwimAtHome, pentru că binele merită un restart după perioada dificilă prin care am trecut. Cele două echipe de înotători APAN Romania, Axonii și Neuronii, adună bani, dar în aceeași măsură se ajută între ei pentru a reuși să comunice diagnosticul cu cei din jur, prieteni, colegi de birou, angajatori.

Poți susține și tu cauza copiilor cu #Scleroza #Multipla donând online pe platforma www.swimathonbucuresti.ro/ms-kids-retreat/.

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns