Esti aici
Femeia.ro > Promo > Epilare la minut

Epilare la minut

Adoptând cele mai bune tehnici şi metoda potrivită de epilare, în funcţie de nevoi, vei avea pielea catifelată, pregătită pentru un bronz fără cusur.

Poți să numeri pe degete femeile care nu se epilează. Fie vară sau iarnă, epilarea face parte din zestrea feminităţii. Puţine sunt şi cele care nu aleg epilarea totală, de la axile până-n vârful degetelor. Părul de prisos este îndepărtat regulat, doar că există o preferinţă în modul în care ele fac asta. Unele femei merg la salon, altele, folosesc aparatele special create pentru utilizarea acasă, creme sau chiar aparatul de ras. Fiecare metodă este bună, dar toate au avantaje şi dezavantaje. Totuşi, nu putem spune că una este mai bună decât alta, ci doar că o putem alege pe cea care ne convine mai mult într-un anumit moment.

Ghidul gesturilor corecte

Pielea fină peste vară impune un dans umăr la umăr între epilare şi hidratare. Este important ca, înainte şi mai ales după îndepărtarea firelor de păr, pielea să-şi primească porţia de răsfăţ şi îngrijire. Astfel, te vei bucura de o piele fină ca mătasea. Unele zone au o pilozitate mai mare, altele sunt delicate, necesitând o atenţie deosebită. Un scurt ghid te va ajuta să previi micile accidente, iar câteva trucuri îţi vor fi de folos ca să reduci disconfortul şi să-ţi uşurezi sarcina. Când se irită pielea, aplică o cremă calmantă pentru bebeluşi. Firele crescute sub piele pot deveni o problemă rezolvată dacă exfoliezi pielea înainte de epilare.

Epilare rapidă

Cu aparatul de ras – pentru orice zonă

Cine n-a folosit un aparat de ras? Pentru multe dintre noi, a fost prima metodă de epilare folosită. N-ai nevoie de nici o iniţiere pentru a utiliza lama și în cinci minute scapi de părul nedorit. Chiar dacă ştii că vei avea pielea netedă doar 1-2 zile, aparatul  de ras este ideal în situaţii de urgenţă.

Inconveniente. Părul creşte rapid şi pare mai gros, pielea poate fi sensibilizată de lamă, iar firul rămas la baza pielii facilitează apariţia coşurilor.

Secrete: 

  • Foloseşte lama doar după ce ai umectat bine pielea şi ai aplicat un gel de ras pentru a evita în acest fel deshidratarea. Evită să treci lama de mai multe ori în aceeaşi zonă.
  • La sfârşit, clăteşte din abundenţă şi aplică o soluţie dezinfectantă, apoi trece un cub de gheaţă înfăşurat în tifon pentru a ajuta închiderea rapidă a porilor.

Cu creme sau spumă – pentru piele fină

Acest mod de epilare lasă pielea fină datorită substanţelor care înlătură celulele moarte. Rezultatul este similar cu cel al lamei de ras, doar că pielea nu va fi la fel de predispusă iritării. Este o metodă rapidă (15 minute), complet nedureroasă.

Inconveniente. E posibil ca pielea să fie sensibilă la unele substanţe din cremă, însă poţi opta pentru formule speciale pentru piele sensibilă, ca să eviți această neplăcere.

Secrete:

  • Crema se aplică în strat gros și nu se lasă pe piele mai mult decât este recomandat în prospect, pentru că o poate irita. Îndepărtarea se face cu o spatulă, folosită precum lama de ras. Pielea se clăte[te din abundenţă, iar după epilare se aplică o cremă hidratantă cu efect de încetinire a creşterii părului.

Epilare de durată

Cu ceară – pentru pilozitate mare

Te scapă de părul nedorit pentru 2-3 săptămâni, dar este mai complicat de folosit acasă, chiar dacă ai un aparat special pentru ceară de unică folosinţă. Cu un pic de exerciţiu, în timp poate deveni o metodă facilă.

Inconveniente. Firele trebuie să fie de 2-3 mm, ca ceara să le prindă. Pentru că e dificil să controlezi temperatura cerii, sunt de preferat aparatele cu ceară de unică folosinţă, pentru că te ajută să setezi uşor temperatura optimă.

Secrete:

  • Ceara trebuie aplicată cât mai rece, pentru a evita arderea pielii şi deshidratarea. Ceara se întinde de jos în sus şi numai de două ori pe aceeaşi porţiune, dar nu consecutiv.
  • Foloseşte această metodă cu minimum 24 de ore înainte de expunerea la soare, pentru a evita iritaţiile sau arsurile.
  • Imediat după epilare, aplică o cremă hidratantă, de preferat mentolată, care să răcorească şi să calmeze pielea.

Cu epilatorul electric – pentru piele rezistentă

Dacă ai ceva antrenament şi rezistenţă la durere, aparatul electric te scapă de părul nedorit rapid şi pentru mult timp, lăsând pielea fină pentru aproximativ zece zile.

Inconveniente. Pe unele zone delicate (axilă sau inghinal), este dureroasă şi prea agresivă și e bine să foloseşti una dintre metodele nedureroase prezentate anterior.

Secrete:

  • Pentru că predispune la creşterea firelor de păr sub piele, e bine ca mai întâi să exfoliezi pielea.
  • Ca să diminuezi durerea, folose[te un dispozitiv care face un fel de presopunctură sau aplică o pungă de gheaţă pe zona respectivă.
Articol preluat din ediția de mai 2014 a revistei Femeia.
Autor: Luminița Tăbăran
Sursa foto: Fotolia

Comments

comments

Lasă un răspuns