Esti aici
Femeia.ro > Promo > Esti insarcinata! Cum le dai vestea?

Esti insarcinata! Cum le dai vestea?

Fii creativa cu cei apropiati si prudenta cu seful. Inspira-te din ideile noastre pentru a-ti anunta:

Sotul: cumpara un plic roz sau albastru si strecoara inauntru testul de sarcina cu cele doua liniute vizibile. Il va pastra ca pe o icoana.

Mama: invita-ti parintii la masa si roaga-i sa faceti o fotografie impreuna. Sotul tau, care imortalizeaza momentul, sa-i indemne: „Zambiti si spuneti: Maria este insarcinata“. Fotografia va fi nepretuita.

Seful: ai grija sa nu divulgi colegilor marele secret inaintea sefului: el trebuie sa stie primul. Angajatorului vei dori sa-i spui cat mai devreme, pentru a putea beneficia de avantajele pe care ti le ofera maternitatea. Alege bine momentul, nu cand este nervos sau presat de vreo sedinta, si anunta-l intre patru ochi.

Prietenii: da o petrecere si invita toti prietenii apropiati. La desert serveste un tort mare pe care scrie: „Vom fi parinti“. Nu taia tortul pana nu te asiguri ca toti cei prezenti au vazut mesajul.

Drepturile femeii insarcinate

  • Poti cere reducerea cu o patrime a duratei normale de lucru, cu pastrarea veniturilor salariale.
  • In cazul in care sanatatea ta este afectata de munca pe timp de noapte sau daca mediul de lucru are caracter insalubru, greu de suportat sau prezinta risc de expunere la agenti chimici nocivi, cere angajatorului sa te transfere la un alt loc de munca.
  • Angajatorul nu are dreptul sa iti intrerupa contractul de munca.

ATENTIE!   Pentru a putea beneficia de avantajele statutului de femeie insarcinata, trebuie sa iti anunti in scris angajatorul si sa anexezi un document medical, eliberat de medicul de familie, care sa iti ateste starea.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns