Esti aici
Femeia.ro > Promo > Esti prima dintre prietenele tale care va avea un copil?

Esti prima dintre prietenele tale care va avea un copil?

 Prietenii îţi devin o a doua familie

Te temi că prietenii se vor îndepărta de tine, că ei îşi vor vedea de viaţa lor, iar  tu de bebeluş şi de familie? Autoarea Emily Schuman explică, pe Babble.com, că lucrurile stau exact invers. „Când am aflat pentru prima datăcă sunt însărcinată, gândul meu iniţial a fost că prietenii mei mă vor părăsi (…) După ce le-am dat vestea, i-am întrebat dacă vom fi în continuare prieteni, pe jumătate în glumă, pe jumătate în serios. Ei nu doar că m-au asigurat că vom rămâne prieteni, dar au fost incredibil de emoţionaţi când le-am spus. Cel mai bună prietenă a început să plângă de bucurie. Toate prietenele care mă văzuseră depăşind despărţiri, cu care m-am distrat pe ringul de dans au devenit dintr-o dată mătuşi ale viitoarei mele fiice”, spune aceasta.

Citeşte şi Surprizele naşterii

Ai libertate totală să cauţi informaţii

Cu nicio prietenă care să te ajute cu sfaturi, trebuie să cauţi singură informaţii despre sarcină şi naştere, lucru util mai ales dacă eşti genul de persoană căreia nu-i place să fie bombardată cu opinii venite din multiple surse. În acest fel, poţi căuta exact informaţiile de care ştii că ai nevoie.

Te întorci la cuib

Începi să savurezi momentele „banale” ale zilei, petrecute în familie. „Înainte, aş fi dat orice ca să ieşim la cină sâmbăta seara, dar în aceste zile mi se pare bucurie nemăsurată să stau tolănită cu soţul meu în canapea  şi să ne uităm împreună la Shark Tank”, spune Emily Schuman.

Citeşte şi Când e momentul să ai un copil

Uneori te simţi singură

Uneori doreşti să fii alături de prieteni, să ciocniţi o cupă de şampanie, să mâncaţi bunătăţi şi fructe de mare şi să staţi până târziu, dar trebuie să-ţi asculţi corpul. Desigur, ai aflat deja că te vei simţi mai obosită decât de obicei, că nu trebuie să faci excese şi că e bine să te odihneşti, dar uneori vei avea impresia că senzaţia de singurătate pe care o aduc aceste lucruri te întristează peste măsură. Discută cu prietenii tăi şi descrie-le sentimentele pe care le trăieşti. Adevăraţii prieteni vor înţelege situaţia şi nu te îndoi că vor lua măsurile care se impun. Puteţi discuta să organizaţi o cină sănătoasă, fără alcool şi care să nu se întindă prea mult (eventual, puteţi începe mai devreme). Aşa cum ai tu nevoie!

Citeşte şi Alimentaţia în sarcină. Gustări hrănitoare pentru viitoarele mămici

Brusc, vrei să fii din nou copil

„Cred că o parte din mine vrea acest lucru pentru că sunt prima dintre prietenele mele care va avea un copil şi o altă parte pentru că am fost singură la părinţi – şi astfel, şi primul copil al părinţilor care va avea, la rândul lui, un copil”, mai spune autoarea. Nu este un lucru rar întâlnit ca, în momentul în care realizezi responsabilităţile care urmează, să simţi nevoia să te refugiezi în spaţiul liniştit, lipsit de probleme al copilăriei, când părinţii aveau grijă de tot. Dar, capul sus: gândeşte-te că, alături de copilul tău, vei retrăi bucuriile acelei vârste la locul de joacă, la zoo, la cinematograf etc.

Tu ai fost prima dintre prietenele tale care a avut copil? Cum te-ai simţit în această ipostază şi ce sfaturi ai avea pentru viitoarele mămici?

 

Comments

comments

Lasă un răspuns