Esti aici
Femeia.ro > Promo > Euforia de dupa nastere (sindromul baby pinks)

Euforia de dupa nastere (sindromul baby pinks)

Daca stiai deja de baby blues si depresia post-natala, perioada in care mamica poate avea probleme emotionale, depresii sau caderi nervoase, afla ca la polul opus se afla euforia (sau sindromul baby pinks), unde simptomele sunt fix pe dos. Cunoscut ca si psihoza post – partum, acesta se manifesta in primele zile dupa nastere si este mai des intalnit in cazul femeilor care au avut tulburari de dispozitie inainte de a ramane insarcinate.

Dupa nastere vine… euforia

Cum se manifesta psihoza post – partum:

  • Supermama – proaspetele mamici cred ca au puteri speciale, motiv pentru care se cred cele mai bune mame din lume
  • Lipsa somnului – daca in cazul sindromului baby blues, mamica este trista ca nu se poate odihni pentru ca bebe nu se mai opreste din plans, in cazul sindromului baby pinks, aceasta nu vrea sa doarma, deoarece considera ca nu are nevoie de odihna. Daca nu este supravegheata, absenta somnului o poate face sa se poarte si mai ciudat de atat.
  • Trancaneala – proaspata mamica prinde obiceiul de a vorbi mult si repede, iar cu timpul devine chiar enervanta pentru cei din jur.
  • Euforie – stare care se dovedeste a fi mai mult decat simpla bucurie a noului nascut.
  • Pentru acest sindrom care poate afecta femeile dupa nastere, momente in care ele trebuie sa fie lucide si calme, nu exista un tratament bine stabilit. Trebuie doar ca mamica ca fie supravegheata si sprijinita de cei din jur. Pentru insomnii ar putea fi urmat un tratament medicamentos.

Comments

comments

Lasă un răspuns