Esti aici
Femeia.ro > Promo > Expoziția rezidenței Școala de-Acasă, Hundorf 2020, lansată pe 15 octombrie

Expoziția rezidenței Școala de-Acasă, Hundorf 2020, lansată pe 15 octombrie

SAH 2020

Joi, 15 octombrie 2020, se lansează SAH / Expoziția virtuală a rezidenților / Școala de-Acasă, Hundorf, 2020.

Începând cu ora 19:00, sunteți invitate să accesați www.sah-rezidency.ro și să intrați în universul lui Acasă, văzut și tălmăcit altfel de fiecare participant la rezidențele Școlii din acest an.

Artiștii sunt întâmpinați acasă, într-o casă moștenire de familie din satul Viișoara (fostul Hundorf), județul Mureș. Timp de două săptămâni, fiecare dintre ei definește pentru sine ce înseamnă acest acasă, reflectând asupra subiectului prin diferite mijloace artistice. Fiecare zi aduce cu sine idei noi, divergente față de cele de dinainte.

Expoziția online nu prezintă doar lucrările artiștilor, ci și drumul parcurs până la realizarea acestora, povestit și documentat. Jurnalele lor de rezidență includ practici in the making, dialoguri care au început timid sau relații care-au înflorit on the spot. Proiecte finalizate, idei, observații și sfaturi pentru sine (sinele din trecut sau cel din viitor, după caz). Cei 14 artiști care ne-au trecut pragul prezintă pe site-ul expoziției lucrări și experiențe diverse, prin care reflectă un sine (mereu) nou, sincer și curajos.

Expoziția poate fi vizitată online în perioada 15 octombrie – 15 decembrie 2020.

Artiști: Adelina Gavrilă // Anca Dima (covrig) // Andreea Tofoleanu // Andreea Zabulic // colectivul format din Maria Dimulescu, Cătălin Rugină și Maria Tudor // colectivul format din Carina Davidoiu, Anca Dincă și Andrei Suhan // Ioana Terheș // Lavinia Lazăr // Mircea Hristescu // Roxi Pop //

Curator: Simona Constantin

Experiența virtuală: Nicolaie Prodromou

Rezidența artistică Școala de acasă este deschisă din 2017 artiștilor emergenți, oferindu-le timp, spațiu și liniște pentru a experimenta. Considerând că avem nevoie de experiențe trăite pentru a defini mai clar cine suntem (aici și acum), ne apropiem flexibil și cu curiozitate de proiecte ambițioase, deschise, pline de entuziasm, dar și de necunoscute în egală măsură.

Mai multe detalii pot fi găsite pe www.acasalahundorf.ro, precum și pe pagina de Facebook și cea de Instagram.

Comments

comments

Lasă un răspuns