Esti aici
Femeia.ro > Promo > Facebook: politici stricte pentru prevenirea suicidului și a auto-vătămării

Facebook: politici stricte pentru prevenirea suicidului și a auto-vătămării

De Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului, Facebook a anunțat o serie de politici mai stricte și noi resurse pentru prevenirea suicidului și a auto-vătămării. Astfel, Antigone Davis, Global Head of Safety, Facebook transmite următorul mesaj:

La începutul acestui an, Facebook a început să găzduiască sesiuni periodice de discuții și consultanță cu experți din toată lumea pentru a aborda unele dintre cele mai dificile subiecte legate de suicid și auto-vătămare. Printre acestea se numără modul în care sunt gestionate scrisorile de adio, riscurile create de conținutul online asociat acestor subiecte și portretizări ale suicidului cu potențial de a deveni subiecte de știri. Mai multe detalii despre aceste întâlniri sunt disponibile pe noua pagină dedicată Prevenirii Suicidului, creată de Facebook în cadrul Centrului de Siguranță.

În urma acestor întâlniri, au fost luate mai multe măsuri pentru a îmbunătăți modul în care acest tip de conținut este gestionat.

Politicile Facebook care vizează auto-vătămarea sunt mai stricte acum, astfel încât să nu mai permită imagini ce redau rănirea propriei persoane, pentru a evita promovarea sau declanșarea neintenționată a auto-vătămării, chiar și în cazurile în care un utilizator caută sprijin sau se exprimă ca parte a procesului său de recuperare.

În ceea ce privește Instagram, a fost îngreunat procesul de căutare pentru acest gen de conținut și au fost luate măsuri pentru ca acesta să nu mai poată fi recomandat în secțiunea Explorează.

De asemenea, pentru a adresa problema complexă a conținutului legat de tulburări de alimentație din aplicațiile companiei, politicile Facebook interzic acum orice fel de conținut care ar putea promova astfel de tulburări.

Alături de aceste politici mai stricte, Facebook continuă să le ofere resurse celor care postează conținut ce promovează tulburările de alimentație sau auto-vătămarea, chiar dacă postările respective sunt șterse.

O altă măsură este ascunderea conținutul sensibil, în cazul tăieturilor vindecate, survenite în urma auto-vătămării, pentru a evita promovarea neintenționată a auto-vătămării.

Colaborarea cu diferiți experți s-a dovedit atât de valoroasă, încât compania a decis să angajeze un specialist în sănătate și well-being în cadrul echipei sale dedicată politicilor de siguranță. Această persoană se va concentra exclusiv pe impactul politicilor și al aplicațiilor Facebook asupra sănătății și a stării de bine și va explora noi modalități de îmbunătățire a sprijinului acordat comunității, inclusiv în cazul subiectelor legate de suicid și auto-vătămare.

Facebook continuă să construiască noi tehnologii care să ajute la identificarea și luarea de măsuri în cazul conținutului cu potențial dăunător, inclusiv prin îndepărtarea acestuia sau prin ascunderea conținutului sensibil. Din aprilie până în iunie 2019, aceștia au acționat asupra a 1.5 milioane de postări de pe Facebook legate de suicid și auto-vătămare, iar mai mult de 95% dintre acestea au fost identificate înainte de a fi raportate de către un utilizator. În aceeași perioadă, Facebook a acționat asupra a peste  800.000 de postări de acest gen pe Instagram, din care mai mult de 77% au fost identificate înainte de a fi raportate de utilizatori.

Pentru a-i ajuta pe tineri să discute în siguranță subiecte precum suicidul, resursele online au fost îmbunătățite prin includerea ghidului pentru un #chatsigur dezvoltat de Orygen în Centrul de Siguranță al Facebook și în resursele disponibile pe Instagram, atunci când cineva caută conținut legat de suicid și auto-vătămare.

Comments

comments

Lasă un răspuns