Fasolea, ideala in dietele de slabit

Nutritionistul Eric Favre apre­ciaza aceasta leguma pentru aportul de proteine, fier, potasiu si fibre. Valoarea energetica a boabelor uscate este de 328 kcal la 100 g seminte. Indicat este ca acest aliment sa fie gatit cu putina grasime, iar boabele sa fie lasate sa se inmoaie patru-cinci ore inainte de fierbere, pentru a se evita aparitia senzatiei de balonare.

La fasolea proaspata, nutritionistii europeni au remarcat aportul de vitamine din gama B-urilor, precum B1, un antioxidant puternic, care protejeaza persoanele predispuse la boli cardiovasculare si cancer, B2, B6 si B9, ideale pentru viitoarele mame si copiii in crestere.

Pastaile, care au proprietati diuretice si antibiotice, sunt recomandate in combaterea retentiei lichidelor, in guta si pietre la rinichi. Fiind sarace in calorii, pastaile sunt incluse in dietele de slabire.

Urmăriți-ne și pe:
Cele mai citite
De Corina Matei | 01 septembrie 2017
De Corina Matei | 01 septembrie 2017

Femeile nu aruncau tărâțele de grâu rămase de la moară. Le luau acasă, pentru borș și hrana animalelor. După o perioadă lungă de desconsiderare, tărâțele au revenit la modă. Tărâțele proaspete (aproape de orice fel) conţin belșug de vitamine din complexul B (B1, B2, B5, B6, B12), vitaminele D, E şi PP, dar şi mult magneziu, […]

Citeste mai mult
Avatar photoDe Andreea Vasile | 16 decembrie 2025
De Andreea Vasile | 16 decembrie 2025

Prietenia e despre oamenii care știu să te facă să râzi, care te înțeleg fără explicații și alături de care timpul zboară. Unele conexiuni vin complet neașteptat și parcă se potrivesc perfect, chiar dacă la prima vedere nu ai fi zis că ar avea ceva în comun. Zodiacul ne poate da câteva indicii despre aceste […]

Citeste mai mult
Abonează-te la canalul nostru de Whatsapp