Esti aici
Femeia.ro > Promo > Gâtul, decolteul și coatele, mereu o problemă?

Gâtul, decolteul și coatele, mereu o problemă?

Hidratăm şi răsfăţăm tenul, dar de multe ori uităm să includem gâtul şi decolteul în acest ritual de înfrumuseţare. Decolteul poate fi o armă a seducţiei, deci nu-l neglija!

Radicalii liberi proveniţi de la soare şi poluare afectează aceste zone lipsite de protecţia cremelor. Zi după zi, pielea pierde elemente importante şi, odată cu ele, tonusul. Semnele decolteurilor neglijate sunt ridurile, pliurile, petele, pielea subţire şi roşeaţa. Toate acestea încep să-şi facă apariţia după 30 de ani. Cele mai multe sunt cauzate de efectele radiaţiilor ultraviolete, spun dermatologii, dar în egală măsură de lipsa hidratării. Pielea de pe gât şi decolteu este mai subţire, are mai puţine glande sebacee şi este mult mai sensibilă decât cea de pe faţă.

Investiţii în tinereţe

Din fericire, nu e totul pierdut. Cu răbdare, micile probleme se pot repara sau măcar estompa. Îngrijirea acestor zone nu e una foarte specială, ci are nevoie doar de consecvenţă. Există creme destinate lor, dar aceleaşi produse pe care le foloseşti pentru faţă sunt excelente dacă au formule antirid. Aplică cremele regulat, dimineaţa şi seara, pe faţă, gât şi decolteu, iar în câteva luni efortul va da roade. Un scrub blând făcut săptămânal ajută la recăpătarea pielii netede. Tratamentele cu laser reduc şi ele petele şi aspectul de piele încreţită prin stimularea colagenului. Injecţiile cu acid hialuronic umplu ridurile, iar efectul se menţine aproape un an.

Formule de succes

Cremele create special pentru problemele acestor zone sunt mai concentrate şi au o acţiune mai puternică decât cele de faţă. Unele au la bază formule cu retinol, altele tetrapeptide ce ajută la formarea colagenului şi a unui ţesut mult mai elastic, dar şi ferm. Niacina, una dintre vitaminele B, fortifică pielea, îmbunătăţind vizibil textura şi tonusul pielii în zona gâtului şi decolteului.

Cea mai ieftină investiţie pentru o piele fină este protejarea de soare. O cremă cu SPF peste 10 ajută la prevenirea petelor în aceste zone delicate, dar şi apariţia ridurilor.

Coate fine

Frecvent, coatele devin solzoase, total inestetice. Şi ele se pot trata rapid şi eficient cu scruburi şi creme antirid. Fă-ţi obiceiul ca, atunci când aplici crema pe faţă, s-o întinzi cu generozitate pe gât, decolteu, dar şi pe coate. Aplică un strop de cremă pe coate şi masează-le până e absorbită de piele. Pentru un efect şi mai rapid, aplică înaintea cremei un serum hidratant. În doar câteva zile, vei simţi pielea din nou fină.

Citește și:

Trucuri pentru un ten odihnit dimineata

Succesul începe cu igiena

Ochii ridaţi? Avem cele mai bune soluții!

Articol preluat din ediția de septembrie 2016 a revistei Femeia.

Autor: Luminița Tăbăran

Foto: Guliver/Thinkstock

Comments

comments

Lasă un răspuns