
În multe afecțiuni, adoptarea unui stil de viață mai sănătos este primul pas din tratament. Să mâncăm sănătos și să evităm capcanele dietelor este cea mai bună prevenție și ne asigură o bună funcționare a organismului. Scrisă de un colectiv de medici și nutriționiști cu o vastă experiență, cartea “Ghid de nutriție – de la prevenție la terapie” cuprinde două părți. Prima parte furnizează recomandări nutriționale pentru oamenii sănătoși, fiind extrem de utilă pentru cei care doresc să aibă o alimentație mai sănătoasă în scop preventiv. A doua parte abordează nutriția adecvată pentru diferite patologii – de la obezitate la bolile gastrointestinale – și reprezintă o bază de cunoștințe pentru stabilirea tratamentului nutrițional adjuvant.
Otrava din farfurie
“Trăim într-un prezent în care, pentru prima dată în istorie, mai mulți oameni se îmbolnăvesc și mor din cauza excesului de hrană decât din lipsa acesteia. Este normal să fim luați prin surprindere de abundența alimentară, față de care nu am dezvoltat încă mecanisme biologice de apărare. Recomandările nutriționale bazate pe evidențe științifice nu au ajuns încă la întreaga populație sau au fost detronate de multe mituri și trenduri nutriționale. Cartea de față pune la dispoziția cititorilor recomandări practice bazate pe cele mai recente studii științifice”, declară Nicoleta Tupiță, nutriționist-dietetician, autor și coordonator al cărții.
Cartea este publicată la editura medicală universitară University Press Târgu-Mureș și poate fi comandată online: https://librarie.umfst.ro/.