Esti aici
Femeia.ro > Promo > Greseli in alimentatia lui bebe

Greseli in alimentatia lui bebe

Iata cele mai frecvente greseli in alimentatia lui bebe pe care le fac multe mame grijulii. Desi ele isi doresc sa aiba un copilas puternic, satul, care mananca tot din farfurioara si pentru asta apeleaza la numeroase strategii, uneori efectul este opus celui asteptat. Iata unde gresesc!

Cele mai frecvente greseli in alimentatia lui bebe

Pui presiune

Orice mod de a-l forta sa manance are efect de bumerang. Copilul devine agitat si va respinge cu toata puterea mancarea. Este normal ca, odata cu diversificarea, sa apara si primele necazuri legate de alimentatie. Celui mic ii poate lua foarte mult pentru a se obisnui cu noile texturi si gusturi. Nu incerca sa-i dai sa manance cu tot dinadinsul. Fii calma si ofera-i mai tarziu ocazia de a gusta din nou mancarea.

Folosesti recompensele

Sa-i promiti un desert pe placul sau doar ca sa manace piureul de broccoli sau pestele la cuptor este acelasi lucru cu a-l forta. In plus, transmiti un mesaj eronat, cum ca desertul este de fapt cel care merita mancat, restul alimentelor fiind doar modalitatea prin care se ajunge la el.

Ii pui mult in farfurie

Copiii nu sunt obisnuiti cu portiile uriase. Cel mai bine este sa-i pui in castronel un polonic de supica si sa te limitezi la aceasta cantitate. Evita sa-l fortezi sa manance pana la ultima inghititura.

Exagerezi cu gustarile

Nu-i lasa la indemana biscuiti, rondele si tot felul de alte minunatii daca vrei sa manance cum trebuie la pranz. E musai ca fructele sa fie mancate cu cel putin o ora inainte de masa. 

Comments

comments

Lasă un răspuns