Esti aici
Femeia.ro > Promo > Hemoroizi dupa nastere

Hemoroizi dupa nastere

In timpul travaliului, viitoarea mamica depune un efort considerabil. Venele „de jos” se dilata si, pe langa constipatie, reprezinta inca un factor care contribuie la aparitia hemoroizilor. Si pentru ca noua din zece femei se confrunta cu aceasta neplacere, ne-am gandit ca ar trebui sa afli cate ceva despre ea.

Cum recunosti hemoroizii
Daca nu-ti da pace o mancarime din zona anusului, daca apare o durere la nivelul respectiv si incepi sa observi mici umflaturi, poti spune, din pacate, ca si-au facut aparitia hemoroizii.

Hemoroizi interni si externi
Exista doua tipuri de hemoroizi, in functie de localizarea lor. La inceput, venele inflamate, dureroase, se afla in interior, dar, mai apoi, inflamatia se muta catre exterior. Astfel, avem de-a face cu hemoroizi interni si externi.

  • Constipatia si hemoroizii in sarcina

Ce ai de facut
Desi prima reactie este sa incerci un sentiment de jena, trebuie sa treci peste el si sa te prezinti la medicul care te are in grija pentru a primi tratament. Pana atunci poti face bai caldute (doar de sezut, de cateva ori pe zi, timp de 10-15 minute). Renunta la folosirea hartiei igienice, inlocuind-o cu servetele umede.

  • Solutii ca sa depasesti dificultatile de dupa nastere

Consumul de tarate de grau si iaurt, repausul la orizontala de cateva ori pe zi si practicarea exercitiilor Kegel te pot scapa de constipatie si, implicit, de disconfortul hemoroidal.

Comments

comments

Lasă un răspuns