Esti aici
Femeia.ro > Promo > Hidratarea în timpul sarcinii. Top 5 băuturi permise

Hidratarea în timpul sarcinii. Top 5 băuturi permise

Băuturi de care ai nevoie în timpul sarcinii

Apă
Pe toată perioada sarcinii, trebuie să bei suficientă apă, 1-2 l, pentru că tu şi bebe aveţi nevoie de lichide. Pe lângă hidratare, apa are şi un alt rol important: previne infecţiile urinare, atât de frecvente în sarcină. Poţi bea apă de la robinet dacă nu conţine nitraţi sau apă plată îmbuteliată. Pentru a o face mai plăcută la gust, adaugă puţină zeamă de portocale. Poţi bea şi apă minerală de izvor sau îmbuteliată light, dar în nici un caz apă carbogazoasă.

Lapte
Acum ai mare nevoie de proteinele şi calciul furnizate de lapte. Este recomandat pentru dezvoltarea armonioasă a fătului şi întărirea sistemului lui osos. Consumul de lapte previne riscul naşterii premature şi depresia postnatală.

Sucuri proaspete
Sucurile de fructe şi legume proaspete, făcute în casă şi fără conservanţi sunt foarte indicate. Ele sunt benefice pentru că îţi aduc un plus de vitamine, pe care chiar nu le poţi lua din altă parte. Nu adăuga zahăr în sucuri şi, mai ales, evită acele fructe prea dulci care favorizează îngrăşarea.

Băuturi interzise în timpul sarcinii

Nu consuma sucuri carbogazoase sau orice fel de băuturi acidulate. Evită apa minerală carbogazoasă şi limonada concentrată! Cafeaua nu îţi face nici ea bine şi ar trebui să renunţi o perioadă la cafeluţa ta de dimnineaţă. Consumul mare de alcool este total interzis, pentru că îi poate provoca fătului afecţiuni grave, cum ar fi retard mintal, tulburări cardiace şi anomalii ale feţei. Consumul de alcool este periculos, crescând riscul de avort şi de naştere prematură.

 

Excepţie de sărbători
La astfel de ocazii, îţi este permis să bei un pahar de vin, de şampanie sau o cutie de bere (330 ml). Este mai bine să diluezi vinul cu apă, fiindcă astfel alcoolul nu pătrunde în organism în doze mari. Nu bea cafea sau lichior cu cafea!

Comments

comments

Lasă un răspuns