Esti aici
Femeia.ro > Promo > Idei de cadouri pentru cununia civilă

Idei de cadouri pentru cununia civilă

În cazul nunţilor cu dar, invitaţii scapa ”uşor” – pun o sumă de bani în plic, la finalul petrecerii, gest simbolic prin care nuntașii dau o mână de ajutor tânărului cuplu format, la început de drum în viaţă. Situaţia se complică, însă, în cazul cununiei civile pentru că încă se mai prefera varianta oferirii unui [cadou][1] şi nu a banilor. Este dificil să alegi cadoul potrivit chiar dacă eşti un apropiat al cuplului care se pregăteşte să spună “Da”, darămite dacă nu le cunoşti însurăţeilor gusturile şi nevoile. Te poţi trezi în situaţia neplăcută de a le da cadou un obiect electrocasnic pe care-l au deja în triplu exemplar. Sau dacă ai fost total neinspirat să alegi un brand inferior calitativ celui preferat de sărbătoriţi, acesta să nu fie nici măcar despachetat, ci păstrat cu fundiţa pentru a fi dat mai departe.

Pentru a preîntâmpina situaţii penibile, poţi să întrebi direct la sursă, în speţă cuplul pe care vrei să-l cadorisesti, ce anume îşi doreşte, de ce ar avea nevoie pentru casa sau uz personal, iar dacă şi restul prietenilor procedează întocmai, nu riscaţi să cumpăraţi acelaşi cadou. O altă variantă ar fi să formaţi o gaşcă mai mare de prieteni şi să contribuiţi fiecare cu o sumă pentru cumpărarea unui cadou valoros. Dacă va permite portofelul, poate fi o maşină pe patru roţi, dacă aveţi un buget limitat, poate fi o maşină de spălat sau una de gătit.

Un cadou frumos şi care sigur nu va fi uitat niciodată poate fi un sejur de weekend oferit tânărului cuplu, o escapadă romantică într-o capitală europeană din [topul celor mai romantice oraşe din Europa][2], spre exemplu. Nu vă speriaţi pentru că nu trebuie să fiţi milionari în euro pentru a vă permite să faceţi acest cadou. Agenţiile de turism se întrec în oferte foarte avantajoase pentru un city break de două nopţi departe de ţară, iar dacă vă strângeţi câţiva prieteni puteţi oferi amorezilor pregătiţi să meargă la Starea Civilă o vacanţă romantică pentru 4-5 sute de euro cu drum şi cazare inclusă.

Păstrând registrul, dacă aveţi cunoştinţă că însurăţeii sunt pasionaţi de călătorii le puteţi oferi cadouri practice în acest sens, precum un set de genţi de voiaj, ghiduri de călătorie, albume foto cu diverse locaţii pe care ei vor să le viziteze sau un aparat foto cu care să imortalizeze momente din restul vieţii pe care o vor petrece împreună. Şi apropo de asta, le puteţi oferi chiar un album foto special în care să patreze acele fotografii.

O colecţie de CD-uri cu artiştii preferaţi ar mai putea fi o idee de cadou pentru cununia civilă sau una de DVD-uri dacă ştiţi că sărbătoriţii sunt pasionaţi de filme. Desigur, va trebui să vă interesaţi ce tipuri de filme preferă şi să împachetaţi cu fundiţa roşie acele DVD-uri cu filme care le-ar fi pe plac.

Dacă sunt pasionaţi de artă, puteţi cumpăra un tablou, o sculptură, o statuetă, un obiect de artă pentru miri sau o icoană, mai ales dacă, după cununia civilă, cei doi se mută în casă nouă.

Un [cadou][3] popular pe “piaţa” darurilor pentru cununia civilă este setul pentru cupluri format din mai multe piese, la dublu fiecare, precum: halat de baie, prosoape de diverse dimensiuni, papucei pentru duş, uleiuri pentru aromoterapie, dar şi o sticlă de şampanie cu două pahare, tocmai bună de savurat cu ocazia unei băi romantice.

Tigăile, oalele, farfuriile, tacâmurile sunt pentru cuplurile practice, despre care ştiţi că sunt pasionate de gătnu ru care preaste suficientăă veselă nu există, nici tigăile prea multe şi nici seturile cu furculiţe, cuţite şi linguri nu sunt în plus.

Un alt tip de cadou popular la cununiile civile sunt acele seturi formate din mai multe piese, precum lenjerie pentru pat, paturi, pernuţe decorative, pilota, etc. Nu aveţi cum să daţi greş cu un astfel de cadou, indiferentâcât de pretenţioşi atotuşi r fi mirii, însă încercaţi să alegeţi o culoare neutră, un imprimeu simplu, un model clasic.

[1]: https://www.miresici.ro/articole/cadourile-potrivite-pentru-nasi
[2]: http://www.marieclaire.ro/cele-mai-romantice-orase-din-europa/
[3]: https://www.miresici.ro/articole/idei-de-cadouri-pentru-domnisoarele-de-onoare

Comments

comments

Lasă un răspuns