Esti aici
Femeia.ro > Promo > Idei pentru mamele singure

Idei pentru mamele singure

5 sfaturi pentru mamele singure 

Chiar daca esti mama, nu ai incetat sa fii femeie Toate stim ca un ruj rosu, un pantof cu toc si o rochie frumoasa ne pot schimba starea de spirit. Poate felul in care aratam nu mai e chiar o prioritate cand devenim mame, insa ne poate da o stare de spirit buna pentru intreaga zi, iar zambetul tau ii va face bine si celui mic. 

Nu pastra resentimente pentru tatal copilului tau Ura fata de barbatul care te-a parasit la greu nu te va ajuta cu nimic. Daca dupa despartirea voastra el vrea sa faca parte din viata copilului, tu nu le poti rapi acest drept. Incercati sa pastrati o relatie cat mai buna si sa colaborati cand vine vorba de copil, pana la urma el este mai presus descat orgoliile voastre.  

Stabileste un buget de cheltuieli Cand esti o mama singura, apare des si problema banilor. In ziua salariului fa bugetul pe intreaga luna astfel incat poti urmari mai bine pe ce se duc finantele familiei.  Sunt anumite perioade in care nu scapi fara cheltuieli in plus: Craciunul, ziua copilului, ziua de nastere. Incearca sa cumperi cate ceva pentru cel mic de fiecare data cand la finalul lunii iti raman ceva banuti, astfel ai „provizii” pentru el de cate ori este nevoie.

Nu deveni pesimista si nefericita E greu sa-ti cresti copilul singura, toate stim asta, insa nu ar trebui ca acest lucru sa te descurajeze. Incearca sa nu te invinovatesti pentru alegerile facute si sa accepti situatia in care esti incercand sa o imbunatatesti cum poti tu mai bine. Nu-ti rasfrange frustrarile asupra copilului pentru supararile tale il vor acapara si pe el. 

Nu ezita sa ceri ajutor Nu e cazul sa te transformi in super mama. Cere ajutorul familiei atunci cand ai nevoie de el, cand ai nevoie de un baby-sitter sau cand pur si simplu vrei sa vorbesti cu cineva. Daca nici familia nu e alaturi de tine, poti oricand sa apelezi la un grup de sustinere pentru mame singure. Astfel de grupuri exista pe facebook sau pe diferite forumuri care organizeaza intalniri. Mai exista si alte femei in situatia ta si va puteti spriji una pe cealalta. 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns