Esti aici
Femeia.ro > Promo > In ce anotimp este mai bine sa concepi un copil?

In ce anotimp este mai bine sa concepi un copil?

Cercetatorii au descoperit ca micutii conceputi in decembrie prezinta cu 8% mai multe riscuri de autism fata de cei conceputi in luna iulie, riscul fiind si mai crescut in primavara. Copiii conceputi in martie au 16% mai multe sanse de a suferi de autism atunci cand cresc.

Ceea ce influenteaza de fapt aceste riscuri de dezvoltare a bolii sunt factorii de mediu, virusurile sezoniere si lipsa vitaminei D, sintetizata doar in prezenta soarelui. De aceea, vara este un anotimp propice conceptiei.

Alti factori precum educatia copilului, etnia sau anul conceperii nu au modificat rezultatele studiului. Unii specialisti sustin insa ca momentul conceperii nu joaca un rol important, ci mai degraba daca viitoarea mamica este expusa la infectii sau are deficiente alimentare in a treia luna de sarcina.

Studiul s-a desfasurat pe un esantion de 7 milioane de copii conceputi intre luna ianuarie 1990 si decembrie 2000 in California. Cercetatori din Israel, Danemarca, Japonia, Canada si Marea Britanie au ajuns de asemenea la concluzia ca bebelusii conceputi primavara au un risc crescut de a dezvolta autism.

Aceasta boala este o tulburare a creierului, care afecteaza abilitatea de comunicare si relationare. Poate fi diagnosticata la varsta 3-6 ani si poate fi tratata, dar nu complet vindecata.

Comments

comments

Lasă un răspuns