Esti aici
Femeia.ro > Promo > Inelele de logodna scumpe duc la divort

Inelele de logodna scumpe duc la divort

Acest simbol al dragostei a apărut încă din cele mai vechi timpuri, una dintre primele înregistrări ale sale datând din secolul al XV-lea, când ducele Maximilian al Austriei a cerut-o de soție pe Maria de Burgundia cu un inel bătut cu diamante.

Încă se pare că și în preistorie exista acest obicei, deși sub altă formă, desigur. Aparent oamenii cavernei legau corzi din iarbă la închieturile partenerei… pentru a-i aduce spiritul sub controlul lui. Nu sună atât de romantic, nu-i așa?

Citește și: Sfaturi pentru alegerea verighetei potrivite

În orice caz, odată cu trecerea timpului, au fost create nenumărate modele de inele de logodnă, unul mai frumos decât celălalt. Conform unui sondaj de acum câțiva ani, aproape jumătate din bărbații care cumpără un astfel de inel cheltuie cel puțin salariul pe două luni pentru acesta.

Trebuie să recunoaștem că, deși gestul în sine contează cel mai mult, nicio femeie nu ar refuza un superb inel de logodnă scump. Însă un studiu recent făcut pe 3000 de adulți din Statele Unite arată că cei care cheltuie mulți bani pe un inel au șanse mai mari să divorțeze – cu 1,3 mai mult, ca să fiu mai exactă.

Citește și: Verighetele tatuate – un alt fel de legamant

Rezultatele studiului sunt destul de interesante. Bărbații care cumpără inele cu prețul între 2000 și 4000 de dolari au șanse mai mari să divorțeze, așa cum am spus și mai sus… dar acest lucru este valabil și la cei care cheltuie sub 500 de dolari. Aparent cei care cheltuie între 500 și 2000 de dolari sunt cei ale căror căsnicii vor dura mai mult.

Acest lucru este valabil și pentru rochiile de mireasă. Același studiu a relevat faptul că femeile care cheltuie mai mult de 20,000 de dolari pe o rochie de mireasă au cu 3,5 mai multe șanse să divorțeze decât cele care cheltuie între 5000 și 10,000 de dolari.

Acestea fiind spune, ia-ți gândul de la un inel de logodnă foarte scump… asta dacă vrei să ai o căsnicie fericită și de lungă durată.

Comments

comments

One thought on “Inelele de logodna scumpe duc la divort

Lasă un răspuns