Esti aici
Femeia.ro > Promo > Top 5 ingrediente esențiale în îngrijirea pielii

Top 5 ingrediente esențiale în îngrijirea pielii

În sezonul rece, pielea are nevoie de un plus de îngrijire și protecție. Asigură-te că alegi formulele cu cele mai eficiente ingrediente care hidratează, repară și păstrează flexibilitatea pielii.

Pielea uscată, iritată, sensibilă, care creează senzația de disconfort are nevoie de cele mai bune substanțe active pentru a-și relua rolul de barieră protectoare și pentru a-și recăpăta echilibrul, sănătatea și luminozitatea. O poți ajuta incluzând, în rutina zilnică de îngrijire, produse dermatocosmetice care conțin unul sau mai multe dintre ingredientele de mai jos.

Top 5 ingrediente esențiale în îngrijirea pielii

  1. Vitamina F este un amestec de acizi grași polinesaturați, dintre care acidul linoleic, esențial pentru piele. Aplicată topic, grație proprietăților emoliente, protectoare și nutritive, vitamina F produce o ameliorare remarcabilă a pielii uscate, scuamoase și devitalizate. Vitamina F are un rol important în regenerarea elementelor responsabile de menținerea hidratării cutanate și a flexibilității și coeziunii stratului cornos.
  2. Lanolina este un amestec de compuși grași foarte asemănători cu lipidele naturale ale pielii. Aceasta contribuie la înlocuirea și menținerea unui nivel optim de lipide în epiderm, păstrând flexibilitatea pielii și împiedicând deshidratarea și descuamarea.
  3. Colagenul este o substanță găsită natural în organism, cu multiple funcții și beneficii, atât pentru sănătatea pielii, cât și a întregului organism. Această substanță este responsabilă de fermitatea, elasticitatea și de strălucirea pielii. După vârsta de 25 de ani, sinteza colagenului în organism scade treptat, ajungând la o scădere cu până la 30% la vârsta de 45 de ani.
  4. Glicerina este umectant și are acțiune higroscopică (absoarbe apa din aer). Acest ingredient tratează uscăciunea pielii, lăsând pielea hidratată, fină și plăcută la atingere.
  5. Ureea este o substanță creată în laboratoarele de dermatologie care, pe  lângă  efectul  de  hidratare  a  stratului  cornos și de ameliorare a aspectului pielii uscate, descuamate și cu tendința de fisurare, are și efect exfoliant. Pielea descuamată este înlăturată iar  creșterea excesivă sau haotică a stratului cornos este încetinită. Aceste calități transformă ureea în ingredientul-cheie în special în cazul pielii foarte uscate și a afecțiunilor în care pielea se descuamează în mod accelerat sau produce zone îngroșate și aspre, zone care se transformă în calozități.

Recomandările experților în dermatologie

Crema de corp Tractopon cu uree 15% 

tractopon-vectem

Una dintre cremele de corp cu uree 15% cel mai frecvent recomandate de medici dermatologi este produsul dermatocosmetic Tractopon Cremă cu uree 15%, pe care îl găsești și sub formă de flacon cu dispenser (300 ml), pentru o utilizare mai ușoară, mai sigură și mai comodă. Crema cu uree Tractopon poate fi aplicată pe pielea uscată sau predispusă la uscăciune și hiperkeratoză.

Beneficiile sunt multiple:

  • îngrijește tegumentele mâinilor suprasolicitate și zonele cu piele îngroșată: picioare, coate, genunchi
  • îmbunătățește aspectul și sănătatea pielii, ajutând și la îngrijirea și hidratarea unghiilor
  • crește puterea de absorbție a cremelor medicament

Formula cu 15% uree este recomandată și în îngrijirea pielii persoanelor diabetice, predispusă la uscăciune și descuamare. Prin efectul protector, sunt evitate traumatismele și infecțiile.

Cum să folosești crema cu uree 15% Tractopon?

Pentru picioare: aplică o dată sau de două ori pe zi pe pielea spălată și uscată. Se masează crema ușor, insistând în zonele mai uscate și aspre, precum și la nivelul călcâielor fisurate. Folosirea regulată a cremei duce la obținerea unor rezultate foarte bune. După aplicare, crema nu lasă film gras.

După un tratament efectuat la medicul dermatolog, în urma căruia s-au îndepărtat sau redus calozitățile și fisurile, folosirea regulată a cremei Tractopon uree 15% prelungește perioada de funcționare optimă a pielii și încetinește îngroșarea ei.

Ca măsură generală de îngrijire a picioarelor, pentru un tegument nu foarte afectat de uscăciune, este suficientă aplicarea cremei de 2-4 ori pe săptămână, pentru a menține pielea hidratată, fină și cu un aspect sănătos.

Pentru mâini, genunchi, coate, gambe: aplică o dată sau de două ori pe zi sau la două zile, în funcție de uscăciunea și asprimea pielii. Se masează ușor până la absorbirea cremei. Folosirea frecventă a cremei Tractopon 15% uree protejează și reface pielea mâinilor expuse la frig și umezeală.

Atenție: Evită aplicarea cremei pe zone cu tăieturi și pe fisuri care sângerează, deoarece ureea provoacă prurit la nivelul acestora.

Crema de mâini Prots-ud 35

prots-ud-vectem-bonus la achizitia tractopon noiembrie 2020

Un alt produs dermatocosmetic eficient în îngrijirea și protejarea pielii mâinilor, mai ales după contactul frecvent cu apă, cu detergenți sau alte substanțe nocive, este crema de mâini Prots-ud 35. Această cremă conține colagen hidrolizat, care hrănește și protejează pielea, și o concentrație ridicată de lipide și glicerină, care ajută la reconstruirea filmului hidrolipidic al pielii si la menținerea hidratării. Includerea în rutina de îngrijire a cremei Prots-ud 35 permite îmbunătățirea aspectului și sănătății pielii uscate și fragile, predispuse să sufere afecțiuni ale pielii.

În activitățile care necesită contactul cu substanțe mai puțin agresive, Prots-ud 35 este, de obicei, suficient pentru a proteja pielea. În cazul utilizării mănușilor, crema ajută la prevenirea macerării și prelungește perioada de toleranță. Prots-ud 35 este ideală pentru a menține pielea hidratată și sănătoasă chiar și în mediul exterior.

Preț excepțional

Fie că ai nevoie de o îngrijire perfectă a pielii, fie că vrei să faci un gest frumos sau un cadou de Crăciun, acum poți găsi, în farmacii, la un preț excepțional, cele două produse dermatocosmetice pentru îngrijirea pielii: crema de corp Tractopon uree 15% și crema de mâini Prots-ud 35. La achiziționarea unei creme de corp Tractopon uree 15% (300 ml) vei primi și crema de mâini Prots-ud 35 (40 ml). Perioada campaniei: noiembrie și decembrie, în limita stocului disponibil.

 

 

Foto: PR

Comments

comments

One thought on “Top 5 ingrediente esențiale în îngrijirea pielii

Lasă un răspuns