Esti aici
Femeia.ro > Promo > Insula Astypalea, destinația de vacanță ideală pentru a scăpa de fumul de țigară

Insula Astypalea, destinația de vacanță ideală pentru a scăpa de fumul de țigară

insula Astypalea

Abia s-a terminat sezonul concediilor, însă noi deja ne gândim unde să ne relaxăm anul viitor – și suntem sigure că asta faci și tu! Pentru a scăpa de zarva din marile capitale ale lumii, multe dintre noi alegem ca destinație de vacanță insulele, cu apa lor ca de cristal și nisip mai fin decât mătasea. Una dintre acestea este Astypalea, din Grecia.

Această insulă are plaje pentru orice tip de turist și vei găsi ceva pe placul tău indiferent dacă vrei să te relaxezi pe un șezlong sau să te plimbi la apus pe o plaja mai îndepărtată, care nici măcar nu este cartografiată. Turiștii pot vizita și mănăstirea Agios Ioannis sau să facă scuba diving, deci cu siguranță nu te vei plictisi nici măcar un moment!

Însă ce ne-a atras atenția asupra acestei insule este faptul că este prima certificată Smoke-Free Culture din lume! Cu alte cuvinte, atât locuitorii, cât și vizitatorii sunt încurajați să elimine fumul de țigară din viața lor. Sună grozav, nu-i așa? Astypalea promovează cultura fără fum peste tot: în aeroport, în port, dar și pe plaje sau în zona istorică.

Probabil că acum te întrebi cum pot vizita fumătorii această insulă, nu-i așa? Deși cea mai bună alegere este renunțarea completă la fumat, o altă opțiune este trecerea la alternative mai bune. Un astfel de produs îl reprezintă device-ul IQOS, care încălzește tutunul și care poate fi folosit în spațiile special amenajate din zonele smoke-free, inclusiv cele din insula Astypalea.

De fapt, conceptul de Smoke-Free Destinations a fost introdus chiar de Philip Morris International, în cadrul viziunii sale pentru un viitor fără fum. „Suntem mândri să sprijinim această inițiativă și felicităm Astypalea pentru eforturile depuse. Sperăm ca și alte destinații din lume să îi urmeze exemplul prin adoptarea unei culturi fără fum”, a declarat Frederic de Wilde, Președintele Regiunii Uniunea Europeană în cadrul Philip Morris International.

Insula Astypalea a primit certificarea Smoke-Free Culture din partea TÜV Austria. Aceasta a dezvoltat un protocol independent de certificare în 2018 și desfășoară audituri pentru a verifica dacă o organizație îndeplinește condițiile definite de protocol. În urma unei evaluări obiective, imparțiale și complet documentate, se acordă o certificare. Această certificare este disponibilă pentru o varietate de organizații, inclusiv evenimente, corporații și locații, cum ar fi localități, insule și alte destinații.

De ce se dorește un viitor fără fum? E simplu: procesul de ardere este cel care generează majoritatea substanțelor chimice nocive care se regăsesc în fum și care sunt asociate cu bolile legate de fumat. Bineînțeles, produsele fără fum nu sunt lipsite de riscuri și conțin nicotină, care provoacă dependență, dar generează niveluri semnificativ mai mici de substanțe chimice dăunătoare decât țigările. Astfel, dacă sunt produse în conformitate cu standardele adecvate de calitate și siguranță, sunt o alegere mai bună pentru fumătorii adulți decât continuarea fumatului.

Noi suntem foarte curioși cum ar arăta o lume fără fum și luam în considerare insula Astypalea pentru următoarea noastră vacanță. Tu ți-ai face concediul acolo?

Comments

comments

Lasă un răspuns