Esti aici
Femeia.ro > Promo > Intrebari si raspunsuri despre sarcina. 4 lucruri care le ingrijoreaza pe viitoarele mamici

Intrebari si raspunsuri despre sarcina. 4 lucruri care le ingrijoreaza pe viitoarele mamici

Vei deveni mamica si sfatul nostru este sa te bucuri de aceasta perioada. Semnele de intrebare le rezolvam impreuna!

Cand am ramas insarcinata aveam 49 de kilograme, iar acum, la sapte luni, am cu 14 mai multe. Chiar este normal sa ma ingras atat in timpul sarcinii?
Greutatea copilului, placenta, lichidul amniotic, toate reprezinta kilograme in plus atunci cand te urci pe cantar. A lua in greutate este ceva absolut normal, deci nu ai motiv de ingrijorare.

Ce este dopul gelatinos si cand trebuie eliminat?
Dopul gelatinos este o acumulare de secretii ale cervixului uterin, care se formeaza pe durata sarcinii pentru a bloca cervixul si a impiedica patrunderea bacteriilor in uter. Se elimina de obicei in faza incipienta a travaliului, dar nu sunt probleme grave daca este eliminat in saptamana 36 de sarcina.

De cand am ramas insarcinata, am mainile si picioarele umflate, iar acest lucru ma cam ingrijoreaza. Este normal ceea ce mi se intampla? Ce trebuie sa fac?
Progesteronul dilata vasele de sange. Alege o alimentatie echilibrata si consuma cat mai putina sare.

Forma si marimea burtii conteaza? Am auzit tot felul de… povesti si nu stiu ce sa mai cred.
Burta femeii insarcinate poate varia ca forma si marime. Mica sau mare, aceasta nu trebuie sa fie un motiv de ingrijorare. Specialistii sustin ca nu exista nici forma, nici marime standard pentru ca bebelusul tau sa fie sanatos.
 

Comments

comments

Lasă un răspuns