Esti aici
Femeia.ro > Promo > Investigații dermatologice recomandate toamna

Investigații dermatologice recomandate toamna

Investigatii dermatologice

Vara însorită s-a încheiat de mult. Ne rămân amintiri de la malul mării, de pe culmile munților sau alături de prieteni și familie. Dar ne mai rămân și câteva îngrijorări, pe care e bine să le eliminăm cât mai repede. Pe cât de plăcut e să te bucuri de căldura soarelui, pe atât de periculoase pot fi radiațiile. Chiar și îmbrăcați sau protejați de cremele cu SPF, tot suntem expuși unui risc cu fiecare ieșire la soare. Există însă câteva investigații menite să analizeze sănătatea pielii și să ne ajute în tratarea la timp a unor eventuale probleme. Toamna, după un anotimp de expunere îndelungată la soare, este momentul perfect pentru astfel de activități. Iar ca să nu amâni foarte mult o primă consultație, te poți baza pe un card de cumpărături.

Citește-ți pielea

Înainte de toate, e bine să-ți analizezi chiar tu pielea cu frecvență regulată și să depistezi anumite anomalii. Americanii au dezvoltat și un instrument mental care te poate ajuta, denumit sugestiv regula ABCDE. Aceasta conține 5 criterii care pot diferenția un melanom de o aluniță normală:

  • A (Asimetrie) – o jumătate de aluniță nu se aseamănă cu cealaltă jumătate;
  • B („Border”, margine în engleză) – marginile sunt neregulate și slab definite;
  • C (Culoare) – alunița prezintă mai multe nuanțe de culoare;
  • D (Diametru) – alunița are diametrul mai mare de 6 mm;
  • E (Evoluție) – se referă la evoluție; alunița își schimbă forma într-o perioadă de timp.

Dermatoscopia

Modernă, eficientă și complet neinvazivă, dermatoscopia le permite medicilor dermatologi să analizeze cu mai multă precizie și să monitorizeze alunițele și alte leziuni apărute la nivelul pielii. Pe scurt, dermatoscopia reprezintă în acest moment cea mai eficientă metodă de depistare precoce a cancerului de piele.

Dermatoscopia este, de fapt, o microscopie, prin care doctorii pot evalua leziunile pielii cu o precizie ce n-ar fi posibilă cu ochiul liber. Procedura este două tipuri, manuală sau computerizată.

Dermatoscopia manuală presupune folosirea unui dermatoscop manual pentru a observa, rând pe rând, fiecare aluniță de pe corp. Apoi, cu ajutorul unei camere foto, se pot documenta leziunile suspicioase.

De cealaltă parte, dermatoscopia comupterizată sau digitală este ceva mai modernă. Și se realizează cu un dermatoscop computerizat care folosește un program special pentru a identifica, analiza și ține sub observație diverse leziuni. Concret, această procedură realizează o hartă digitală a întregului corp, pentru a înregistra mai precis dispunerea alunițelor și a altor leziuni.

Când se face dermatoscopia

În urma unei consultații dermatologice, medicul specialist îți poate recomanda să faci o astfel de investigație, dacă observă anomalii la nivelul pielii. Dar pentru a reduce cât mai mult riscul apariției cancerului de piele, se recomandă efectuarea acestei proceduri o dată pe an, mai ales persoanelor cu multe alunițe și cu pielea deschisă la culoare. Momentul cel mai potrivit pentru o dermatoscopie este după perioada călduroasă, pentru a evalua corect efectele radiațiilor solare asupra pieli.

Cel mai important este să nu amâni o astfel de investigație, mai ales dacă nu ai efectuat-o niciodată. Pentru a nu lăsa pe mai târziu, folosește CardAvantaj pentru plata tuturor procedeelor medicale și plătește relaxat, în rate fără dobândă*.

 

*Dobanda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.

 

Comments

comments

Lasă un răspuns