Esti aici
Femeia.ro > Promo > (P) Libresse susține femeile din România să vorbească despre #PoveștileDinNoi

(P) Libresse susține femeile din România să vorbească despre #PoveștileDinNoi

Libresse

Libresse susține femeile din România să vorbească despre #PoveștileDinNoi: doar 10% dintre femei discută deschis cu familia sau prietenii despre problemele intime.

Zona intimă încă este un subiect tabu pentru femeile din România. Mai mult decât atât, orice discuție generată în jurul problemelor intime sunt evitate și, deseori, privite ca fiind ceva rușinos. Atitudinea de tip don’t ask, dont’t tell, precum și sentimentul de teamă față de acest topic, afectează în mod evident multe femei, care își pierd curajul de a discuta deschis cu familia sau prietenii despre toate aceste experiențe și simțiri pe care le au în legătură cu propriul corp și care au un impact major asupra sănătății, încrederii de sine, dar și asupra stilului de viață.

Studiul* realizat de Libresse în luna mai 2020 ne confirmă faptul că femeile se confruntă, în continuare, cu rușinea și teama de a nu fi stigmatizate și blamate pentru trăirile și experiențele lor. Mai exact, doar 10% dintre femei au curajul să discute despre problemele intime cu familia sau prietenii apropiați.

Fiecare femeie este unică. Experimentează diferit toate trăirile și se confruntă cu o paletă largă de emoții, trecând de la plăcere la durere, ori de la dragoste la ură, în special atunci când vine vorba despre problemele intime. Toate aceste experiențe prin care femeile trec cu zona lor intimă de-a lungul vieții lor fac parte dintr-un proces natural, biologic și sănătos, însă, cu toate acestea, sunt învăluite, în continuare, de secret și rușine. Tabuul zonei intime se instalează încă de la prima menstruație și, în cele mai multe cazuri, este perpetuat spre maturitate, manifestându-se prin teama de a aborda astfel de subiecte cu familia, prietenii sau partenerul. Ba mai mult, acest sentiment de jenă împiedică femeile să aibă o relație sănătoasă cu propriul corp atunci când vine vorba de îngrijirea corectă a zonei intime ducând chiar până la teama de a merge la consultul ginecologic.

Astfel, sunt foarte multe femei care, în detrimentul unei conversații sincere și deschise cu familia sau cu medicul ginecolog, aleg să se informeze din surse la îndemână, din spatele ecranului, care să le permită să „își poarte rușinea” în tăcere. Dezinformarea, jumătățile de adevăr și lipsa vizitelor de rutină, precum și teama de a discuta deschis despre simptomele și trăirile experimentate au de multe ori un impact major asupra încrederii de sine, a felului în care multe femei își tratează propriul corp, dar mai ales asupra sănătății.

Din dorința de a încuraja femeile din România să vorbească deschis despre problemele și preocupările lor și de a sparge tabuurile care le împiedică pe acestea să-și trăiască viața așa cum își doresc, Libresse lansează manifestul de empowerment a femeii „Să lăsăm #PoveștileDinNoi să fie auzite!”. Prin această provocare, Libresse deschide prima conversație sinceră și asumată despre zona V, simbolul universal al zonei intime și invită femeile din România să-și împărtășească propriile povești pentru că doar așa pot demonstra societății cât de puternice și încrezătoare sunt.

 
În demersul de a demitiza tabuul zonei intime, Libresse înțelege că numai prin promovarea discuțiilor libere și sincere despre propriile sentimente, prin împărtășirea acestora fără rețineri, poate fi normalizat subiectul zonei intime. Astfel, prin îndemnul „Să lăsăm #PoveștileDinNoi să fie auzite!” Libresse își propune să ofere o voce și să scoată la iveală toate acele adevăruri cunoscute, dar mascate până acum, despre experiențele femeilor cu zona lor intimă.

*Studiul Libresse, care prezintă o analiză în profunzime a preocupărilor și temerilor cu care se confruntă femeile, a fost realizat pe un eșantion reprezentativ de 505 de femei, din mediul urban, în luna mai 2020.

Text și foto: PR

Comments

comments

Lasă un răspuns