Esti aici
Femeia.ro > Promo > Lista de cumpărături pentru primele 6 luni din viața unui copil

Lista de cumpărături pentru primele 6 luni din viața unui copil

Nașterea unui copil este poate cel mai important eveniment din viața unei familii, în care aceasta primește un nou membru care le va schimba complet viața părinților. Din acest moment, părinții trebuie să se obișnuiască cu nopți nedormite și o atenție permanentă acordată celui mic.

Cu siguranță că orice părinte se pregătește din timp pentru venirea pe lume a celui mic, fie că vorbim de amenajarea spațiului și a pătuțului sau de achiziționarea de tot felul de jucării sau haine pentru copii. Pentru părinții care sunt la prima astfel de experiență, realizarea unei liste cu tot ce are nevoie cel mic în primele luni de viață se poate dovedi a fi un lucru mai greu de realizat, asta daca nu au pe cineva cu experiență care să-i sfătuiască.

Dacă la jucării e mai ușor, având în vedere că în primele luni cei mici nu înțeleg foarte multe lucruri din ce se întâmplă în jurul lor, când vorbim despre haine pentru bebeluși situația este mai complicată. Trebuie sa fim atenți în special la materiale, având în vedere că pielea bebelușilor este foarte sensibilă, dar trebuie să ne gândim și la faptul că cel mic trebuie sa se simtă bine și confortabil.

Pentru a veni în întâmpinarea celor cu astfel de dileme, am alcătuit mai jos o listă cu haine pentru copii mici, aflați în primele luni ale vieții. În momentul în care așteptați venirea pe lume a unui copil și sunteți gata să mergeți la cupărături, lista de mai jos vă va ajuta cu siguranță.

Body

Body-urile sunt printre cele mai populare articole vestimentare pentru bebeluși, fiind potrivite pentru ei încă din primele zile ale vieții până câțiva ani mai târziu. Un body poate fi purtat în locul unui tricou, diferența față de un tricou fiind ca un body are o bucată în plus de material care se extinde până sub talia celui mic.

Când vorbim de haine pentru bebeluși, body-urile reprezintă o piesă de bază în garderoba fiecărui copil, prin faptul că oferă un strat în plus de căldură atunci când este combinat cu alte piese vestimentare dar și prin faptul că îi oferă celui mic o mobilitate foarte bună și împiedică frecarea materialului de pielea lui delicată.

Datorită faptului că body-urile sunt atât de populare, oferta este și ea una foarte variată, puteți găsi ușor body-uri în diverse variante de culori și modele.

Tricouri și Bluze

În funcție de anotimpul în care cel mic se va naște, veți avea de ales între niște bluze mai groase sau niște tricouri de vară. Desigur, puteți alege ambele opțiuni, folosind tricourile pentru momentele în care cel mic este înauntru, la căldure, iar bluzele atunci când ieșiți cu el afară. Oricare ar fi situația, aceste articole vestimentare ar trebui să se găsească în orice garderobă, fie că vorbim de pitici sau oameni mari.

Și aici, trebuie să fiți atenți la materialele din care sunt confecționate hainele bebelușului. Fie că vorbim de bluze sau tricouri, cel mai probabil acestea vor intra în contact direct cu pielea celui mic, de aceea e bine să alegeți haine din materiale organice și naturale, care permit pielii să respire și nu conțin substanțe chimice care să o afecteze.

Salopete

Daca sunteți genul de persoană care tot timpul își dorește pentru copil haine care să se asorteze și vă este greu să gasiți un tricou care să meargă bine cu o anumită pereche de pantaloni, atunci raspunsul la această dileme este reprezentat de salopete. Salopetele sunt articole vestimentare dintr-o singură bucată, foarte populare printre părinți datorită ușurinței cu care aceștia își pot îmbrăca copii cu aceste haine.

Salopetele sunt alegerea perfectă, fie că este vară sau iarnă, fie ca cel mic este înăuntru sau afară. Veți găsi salopete pentru copii în aproape toate magazinele de profil, în diverse forme, culori și modele. Aveți grijă la accesorii, în special la capse sau fermoar. Acestea trebuie să aibă o protecție specială care să protejeze pielea celui mic.

Rochii

Ce poate fi mai frumos decât o rochiță colorată în care cea mică să arate precum o prințesă iar mămica să se poată lăuda cu ea pe Instagram? E adevărat că rochițele sunt foarte drăguțe și apreciate de părinți, dar un lucru mai puțin luat în calcul este acela că acest timp de îmbrăcăminte este purtat mai rar decât un pantaloni sau o salopetă și de asemenea le vor râmâne mici destul de repede. De aceea, în cazul rochițelor, prețul devine și el un element important, pe lângă calitatea materialelor sau confortul oferit de acestea.

Pantaloni

Dacă în interior cel mic nu are nevoie de mai mult decât un body sau tricou, în momentul în care ieșiți la plimbare o pereche de pantaloni confortabilă, călduroasă (pe vreme reche) sau subțire, care sa-i permită pielii să respire (pe vreme caldă) este absolut necesară.

Atunci când vreți să cumpărați o pereche de pantaloni pentru copii, principalele două lucruri la care trebuie să fiți atenți sunt materialul și gradul de confort oferit.

În ceea ce privește materialul, trebuie neapărat să alegeți pantaloni confecționați din materiale cât mai naturale și organice. Materialele sintetice nu sunt recomandate pentru cei mici, având în vedere că aceștia au o piele foarte sensibilă și pot dezvolta diverse alergii din cauza substanțelor chimice folosite pentru hainele sintetice. Pentru a vă asigura că cel mic se va simți confortabil și va putea să se miște nestingherit, alegeți o perche de pantaloni cu elastic în talie în loc de nasturi sau capse. Astfel, îmbrăcatul și dezbracatul celui mic vor deveni mai ușoare iar acesta se va putea mișca mult mai lejer.

Geci

În momentul în care vremea devine mai rece și cel mic are deja câteva luni, trebuie să vă gândiți și la achiziționarea unor geci, jachete sau hanorace, care vor deveni foarte utile atunci când ieșiți cu copilul afară. Desigur, o geacă nu va fi de ajuns, având în vedere că cei mici sunt destul de sensibili la schimbările de temperatură, de aceea va trebui ca imbrăcămintea celui mic să fie compusă din mai multe straturi, care să îl protejeze foarte bine împotriva frigului. În timpul toamnei sau al iernii sunt de preferat hainele impermeabile, care îl protejează pe cel mic atât în fața temperaturilor scăzute cât și a umidității.

Caciuli

Dacă suntem la capitolul haine groase de copii, un alt element care nu trebuie să lipsească din garderoba celui mic este căciula. Copii foarte mici sunt foarte sensibili la schimbările de temperatură, astfel, chiar dacă îl scoateți afară pentru perioade foarte scurte, este esențial să-l protejați cât mai bine împotriva unei răceli nedorite. Cei mici nu trebuie protejați doar pe vreme rece. Chiar și pe timpul verii, dacă ieșiți cu bebelușul la plimbare trebuie să vă asigurați că acesta este protejat de razele ultraviolete și canicula de afară. Astfel, pe timp de vară, o pălărie se poate dovedi foarte utilă, în timp ce pe perioada iernii, căciulițele nu trebuie să lipsească din garderoba unui bebeluș.

Încălțăminte

Nu am putea încheia această listă fără un alt element foarte important pentru cei mici: încălțămintea. Piciorușele celor mici sunt foarte sensibile în primele luni și trebuie tot timpul protejate, fie în fața temperaturilor prea reci sau prea calde, fie în fața accidentelor. Având în vedere că în primele luni picioarele celor mici nu sunt foarte bine dezvoltate este recomandat să-i lăsați desculți, pentru a putea înțelege mai ușor cum le funcționează picioarele și a le putea dezvolta într-un mod firesc. Chiar și așa, puteți cumpăra niște încălțări moi, de exemplu croșetate, iar dacă temperaturile sunt mai scăzute și trebuie să ieșiți cu cel mic afară, atunci puteți alege niște ghetuțe mai groase și călduroase, care să-i protejeze pielea sensibilă.

Primele 6 luni ale vieții unui bebeluș sunt poate cele mai frumoase pentru părinți, dar și cele mai importante, în care aceștia trebuie să aibă grijă la toate aspectele legate de siguranța și sănătatea celui mic. Este important ca cel mic să fie înconjurat de lucruri care să fie sigure pentru el, fie ca vorbim de mobilier, jucării sau hainele pe care le poartă. Atunci când vorbim de haine pentru copii, poate cel mai important aspect este reprezentat de materialele din care acestea sunt confecționate. Pielea celor mici este foarte sensibilă în primele luni de viață și pot apărea probleme foarte ușor dacă aceasta intră în contact cu materiale sau substanțe periculoase.

Evitați așadar pe cât posibil hainele din materiale sintetice. Acestea, în procesul de fabricație, sunt tratate cu o mulțime de substanțe chimice care îi pot cauza celui mic diverse iritații și alergii. Mai mult, dacă cel mic este activ și se mișcă foarte mult, materialele sintetice sunt din nou o problemă, prin faptul că acestea nu permit pielii să respire. Astfel, chiar dacă uneori hainele confecționate din materiale sintetice par mai ieftine și mai atrăgătoare, gândiți-vă în primul rând la siguranța și sănătatea celui mic și eventual cumpărați mai puține haine dar de calitate decât multe și slabe calitativ.

Hainele cele mai potrivite sunt cele din materiale naturale, precum bumbacul, inul sau lâna, care pe lângă faptul că nu prezintă pericole pentru cel mic, sunt și mai confortabile și durabile.

Comments

comments

Lasă un răspuns