Esti aici
Femeia.ro > Promo > Lista viitoarei mame

Lista viitoarei mame

Sanatate inainte de toate

Control medical Ca viitoare mamica trebuie mai intai sa ai parte de un control medical complet pentru ca pe baza acestuia doctorul sa iti poate face istoricul medical. Este foarte important ca doctorul care se va ocupa de sarcina ta sa stie de toate bolile de care ai suferit (diabet, herpes genital), care pot avea impact asupra sarcinii. In cazul in care urmezi un tratament ai grija sa-l informezi pentru a putea stabili daca il poti continua sau trebuie intrerupt. 

Vitamine Trebuie sa incepi sa iei vitamine cu 6 luni inainte de a ramane insarcinata. Medicul iti va recomanda un complex de vitamine care contine si acid folic. Ai grija de modul in care mananci si ce mananci. Trebuie sa bei cel putin 8 pahare de lichide pe zi, sa  eviti pe cat grasimile, dulciurile si bauturile care contin cafeina.

Sport Daca ai un program de exercitii fizice intreaba-l pe doctorul tau daca il poti continua si pe perioada sarcinii, iar daca nu ai deja un program de sport si iti doresti intreaba-l in ce moment al sarcinii poti incepe si cat desolicitant poate sa fie. Exista sali de sport cu programe de exercitii special destinate viitoarelor mamici.

Resurse financiare

Verfica daca asigurarea ta medicala acopera si cheltuielile de sarcina. In cazul in care nu ai o asigurare medicala incepe chiar acum sa-ti faci una pentru ca o nastere intr-un spital privat, daca alegi aceasta varianta, te poate costa foarte mult. Documenteaza-te in legatura cu demersurile si actele pe care le cere institutia la care lucrezi pentru a avea parte de cncediul postnatal. Intereseaza-te ce drepturi ai ca femeie insarcinata si viitoare mama.

Stilul de viata

Chiar inainte de venirea pe lume a bebelusului trebuie sa aveti o discutie serioasa in familie, sa treceti in vedere asteptarile tale si ale lui tati, modul in care sa impartiti timpul pentru ingrijirea celui mic, dar si responsabilitatile casei.
 

 

 

Comments

comments

Lasă un răspuns